Det melder den spanske avisen El Pais.
Det kommer frem i et tydelig brev FIFA har sendt til Det spanske fotballforbundet der de gir klar beskjed om at landet kan bli suspendert dersom myndighetene blander seg inn i valget av landets fotballpresident.
En suspensjon vil bety at landet mister muligheten til å delta i neste års VM i Russland.
Eliteserien
Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!
4 MINUTTER SIDEN
Ángel María Villar satt som fotballpresident i Spania frem til juli i år. To måneder etter han ble gjenvalgt som president ble han arrestert og suspendert etter anklager om kurrupsjon. Per dags dato er det Juan Luis Larrea som har det admenistrative ansvaret som president, men Villar står fremdeles i prinsippet oppført som spanias fotballpresident.
Nå har Det spanske idrettsrådet gått inn og anbefalt at fotballforbundet holder et nytt valg. De mener det er nødvendig med en ny valgprosess for å kunne avslutte Villar-tiden for godt.
Det er detet som har fått Det internasjonale fotballforbundet FIFA til å reagere. FIFA krever nemlig at hvert enkelt lands fotballforbund skal styres uavhengig av regjeringen i landet.
Dette er ikke første gangen FIFA har truet Spania med utelukkelse fra mesterskap. I 2008 truet daværende FIFA-president Sepp Blatter med å utestenge spanjolene fra all internasjonal fotball, inkludert EM og mesteligaen, etter at Det spanske idrettsrådet ga beskjed om at alle idrettsforbundene som ikke deltar i OL måtte avholde valg før Beijing-lekene i august det samme året.
Eliteserien
To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt
7 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Tabbe etter frekt skudd: – Det der er jo sånt som gjør så vondt for en keeper
29 MINUTTER SIDEN