Getty Images

Sørloth utestengt i to kamper: – Avgjørelsen er uakseptabel

Sørloth utestengt i to kamper: – Avgjørelsen er uakseptabel
Av Eurosport

14/02/2020 11:33Oppdatert 14/02/2020 11:34

Alexander Sørloth er ilagt to kampers karantene og kan gå glipp av toppkampen mot Sivasspor i den tyrkiske superligaen. Det skaper harme i nordmannens klubb.

Sørloth ble utvist i Trabzonspors ligamøte med Genclerbirligi sist helg for å ha dyttet en motspiller. Årsaken til den norske landslagsspillerens reaksjon var at Genclerbirligis Fabricio Baiano gjentatte ganger sparket Sørloth i en duell dem imellom i forkant.

Disiplinærkomiteen i tyrkisk fotball har i etterkant besluttet at Sørloth utestenges i to kamper som følge av det røde kortet. Den meldingen ble ikke godt mottatt i trønderens klubb.

Han peker på at den røffe behandlingen Sørloth fikk av Baiano i forkant av nordmannens reaksjon kvalifiserte til rødt kort. Ağaoğlu varsler videre at utestengelsen vil bli anket.

Kan bli kampklar

Skulle Sørloths straff bli opprettholdt går han glipp av søndagens hjemmekamp mot Sivasspor. Den kampen imøteses med enorm interesse i Tyrkia.

Sivasspor topper den tyrkiske superligaen foran nettopp Trabzonspor. Ett poeng skiller lagene, men Sørloths lag har én kamp mindre spilt enn tittelrivalen.

Skulle Trabzonspor nå fram med sin anke og få redusert straffen til én kamp, er Sørloth spilleklar søndag. Den norske landslagsspissen sto nemlig over torsdagens cupkamp mot Erzurum og har således allerede sonet én kamp.

Trabzonspor vant kvartfinalen 4–1 i Sørloths fravær.

Oppgitt assistent

Med til historien hører det også at Sørloth for lengst har skværet opp med Fabricio Baiano etter den opphetede duellen sist helg. Tyrkiske medier har referert kommunikasjon de to imellom i sosiale medier der Genclerbirligi-spilleren beklager den tøffe behandlingen han utsatte nordmannen for.

I Trabzonspor-leiren skapte samtidig det røde kortet stor frustrasjon. Assistenttrener Eddie Newton, med fortid i Chelsea, var blant dem som mente at også Baiano burde vært sendt av banen.

Nå gjenstår det å se om Trabzonspors anke tas til følge. Alexander Sørloth har scoret mål på bestilling for den tyrkiske storklubben denne sesongen. Han er toppscorer i superligaen med 16 fulltreffere.

(©NTB)

Sett denne?

Video - Snakker Eggen midt imot – mener argumentene er for tynne

04:15