På den siste pressekonferansen før Norges skjebnekamp mot Serbia, er Alexander Sørloth klar på hvordan Norge skal overliste serberne på Ullevaal.
Det handler om hurtighet.
Eliteserien
Indre Bane: Vikings keeper-dilemma, toppscorerduell og gullkamp
EN TIME SIDEN
– Det er først og fremst fart. De klarer ikke å matche oss spissene på fart, sier Sørloth på spørsmål om hva som er den største svakheten til motsdanderlagets forsvar.
I tillegg til Sørloth er Erling Braut Haaland, Joshua King og Jens Petter Hauge tatt ut som angrepsspillere til de tre neste landskampene, men det er trolig Sørloth og Haaland som starter kampen.

Må gjenskape råskapen

Tirsdag sa Martin Ødegaard at det bare var å sende ballen til Haaland, og så kom han til å sette et par av de i nettet. Sørloth synes den taktikken høres lovende ut.
– Det stemmer bra. Det har sett sånn ut i sesonginnledningen i alle fall, så vi skal prøve å fore Erling med noen baller, så sitter den sikkert i mål, sier Leipzig-spilleren.
Sist gang Haaland og Sørloth spilte sammen på landslaget endte det med to scoringer for hver av de og 5-1 seier til Norge over Nord-Irland.

Norge scorer mot Nord-Irland

Foto: Getty Images

Det tar laget med seg inn i kampen mot Serbia.
– Vi skal bygge videre på den råskapen vi hadde mot Nord-Irland. Hvis vi klarer å gjenskape noe av det, så kan det bli veldig bra. Vi har ganske klare ideer om hvordan vi spissene skal bevege oss, og de tror jeg passer både meg, Erling og Joshua bra, sier Sørloth.

Tenker likt

Det var mange som merket at Sørloth og Haaland, som nå spiller for hvert sitt lag i den tyske Bundesligaen, fant tonen og fungerte godt som spisspar mot Nord-Irland.
I kampen mot Serbia må de nok regne med å møte sterkere motstand, men Sørloth tror likheten mellom han selv og Haaland, gjør at de også i denne kampen vil fungere bra.
– Først og fremst tenker vi ganske likt. Vi er ganske like spillertyper og vi vet hvor vi vil ha ballen. Så er vi glad i å springe i bakrom begge to, og vi kan gjøre motsatte bevegelser, så det funker bra, konstaterer Sørloth.
Det er bare drøye to uker siden landslagspissen gikk fra Trabzonspor i Tyrkia til RB Leipzig i Tyskland.
Der har det blitt to innhopp og til sammen 82 minutter på banen over to kamper.
Det er grunnlag nok til at en av de som forhåpentligvis skal bidra til at Norge scorer i morgendagens kamp, føler at formen er bra.
– Formen er veldig fin nå og jeg har fått trent godt over flere uker. Jeg kjenner at jeg er sugen på å få spille fotball, og kroppen kjennes veldig fin ut. Vi er rolig, men skjerpa, sier 24-åringen.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
14 TIMER SIDEN