Sørloth har scoret på bestilling etter overgangen til tyrkisk fotball og er brennhet i sitt nye hjemland. Etter å ha oppholdt seg i Norge de første ukene etter at viruspandemien satte fotballen på pause, var Sørloth tilbake på tyrkisk jord 22. april.
Da ble måltyven umiddelbart plassert i karantene, i tråd med restriksjonene det tyrkiske innenriksdepartement har innført for personer som ankommer fra utlandet.
Karanteneperioden tilbringer 24-åringen i fasiliteter tilknyttet Tyrkias departement for ungdom og idrett, og i forrige uke tok idrettsminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu kontakt per telefon.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
3 TIMER SIDEN
I et intervju med det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu takker Sørloth for oppfølgingen han har fått.
– Han lurte på hvordan jeg hadde det, og om jeg trengte noe. Jeg er svært takknemlig. Det viser at han bryr seg om idrettsutøvere. Han er en veldig vennlig person. Det var en hyggelig telefonsamtale, sier Sørloth

Prøver å trene

Nordmannen sitter fortsatt i karantene i Trabzon. Der forsøker han etter beste evne å opprettholde egen fysisk form. Treningsmuligheter har han.
– Fasilitetene er selvsagt ikke så gode som hjemme, men jeg forventet meg heller ikke så mye. Jeg prøver bare å fullføre karanteneperioden på lik linje med alle andre, sier Sørloth og legger til at han har fått utlevert et treningsapparat som gir anledning til å trene utholdenhet.
– Jeg forsøker også å trene litt ved å gjøre pushups og situps, sier måltyven.
Trønderen røper også at han har forsøkt å skjerme seg selv og ikke konsumere alt som skrives i mediene om virusutbruddet. Det begrunner 24-åringen med at han vil unngå at situasjonen påvirker ham mentalt.

Henviser til myndighetene

Kommende onsdag er trønderens karanteneperiode over. Da returnerer han til trening med lagkameratene. Samtidig er det ikke snakk om fellestreninger i første omgang.
– Vi skal starte opp med trening i små grupper denne uken, sier trønderen i intervjuet med Anadolu.
Når fotballen i Tyrkia kan begynne å rulle igjen er uvisst. Sørloth vil ikke mene noe om den biten.
– Det er ikke riktig å spekulere om disse tingene. Vi må la det være opp til myndighetene. De kommer til å ta den rette avgjørelsen, sier Trabzonspor-profilen.
Sørloth er toppscorer i den tyrkiske superligaen med 19 fulltreffere på de 26 serierundene som så langt er spilt. Trabzonspor topper tabellen på bedre målforskjell enn Fredrik Gulbrandsens Istanbul Basaksehir.
(©NTB)
Fikk du med deg denne?

Roser Raja opp i skyene: – Gjør en fantastisk jobb!

Fotball
Nok en cupkamp utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
6 TIMER SIDEN