Scoringen var trønderens 21. i ligaen og nummer 29 i alle turneringer denne sesongen.
Sørloth og lagkameratene trengte seier i søndagens bortekamp mot fjerdeplasserte Galatasaray for å ikke tape terreng i tittelkampen mot Istanbul Basaksehir. Den oppgaven bidro trønderen i høyeste grad til å løse.
Fire minutter gjensto til pause da Sørloth ble lagt i bakken bakfra av hjemmelagets nederlandske midtstopper Ryan Donk. Dommeren pekte på straffemerket, og derfra var Trabzonspor-kaptein José Ernesto Sosa sikker.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
17 MINUTTER SIDEN
Utvisning
Da hadde allerede Galatasaray blitt redusert til ti mann. Drøyt halvtimen var spilt da tidligere Premier League-spiller Sofiane Feghouli ble lagt hardt i bakken bakfra av en motspiller. Algerieren reagerte spontant med å sette knottene i brystregionen på synderen og ble belønnet med en tidlig dusj.
Det gjorde oppgaven enda mer vrien for et Galatasaray-lag uten Martin Linnes på banen fra start. Nordmannen startet kampen på benken, men kom inn ved pause.
I annen omgang økte Trabzonspor til 2-0. Kaptein Sosa gjorde forarbeidet da venstreback Filip Novak doblet ledelsen.
Sørloth-mål
På tampen av kampen reduserte Jean Seri til 2-1 da hjemmelaget fikk straffespark, men deretter satte Sørloth inn målet som en gang for alle avgjorde oppgjøret.
Den norske landslagsspissen ble spilt opp på høyrekanten og brukte muskler for å holde en Galatasaray-spiller unna. Deretter hamret han ballen under hjemmelagets keeper Okan Kocuk og i mål.
Med seieren har trønderen og Trabzonspor fortsatt to poeng opp til Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir på tabelltoppen i den tyrkiske superligaen. Gulbrandsen fikk en sjelden sjanse fra start da Basaksehir slo Antalyaspor 2-0 lørdag.
Fire serieomganger gjenstår før seriemesteren er kåret i Tyrkia.
Alexander Sørloth er toppscorer i superligaen med sine 21 scoringer så langt. Nærmest følger Alanyaspors Papiss Cisse med 19.
(©NTB)
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
3 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
18 TIMER SIDEN