– Det er det råeste jeg har vært med på i karrieren, selvfølgelig. Man føler seg jo helt uovervinnelig. Og så er det galskap her når du blir trykket så hardt til brystet hos fansen og du føler at de elsker deg rett og slett. Det er noe eget, spesielt når vi ligger i toppen og fotball betyr så mye, så er det veldig kult å være en del av det og spesielt avgjørende også: Det er en helt rå opplevelse.
Det sier Alexander Sørloth i Indre bane hvor man forteller om tiden i Tyrkia. Før koronakrisen satte en stopper for sesongen var han brennhet og er toppscorer i den tyrkiske ligaen med 19 mål for Trabzonspor. Klubben ligger på topp på tabellen og selv om fotallen er satt på vent, kan han fortsatt tenke seg hvordan det hadde vært å vunnet serien.
Indre Bane
Er tilbudt ny trener-kontrakt – spår likevel Grindhaug i ny rolle
14 TIMER SIDEN
– Man må jo prøve å ikke tenkte så mye på det, men bare prøve å holde fokus og ta en kamp av gangen. Det er jo først nå når vi har pause og har fått ting litt på avstand at jeg har tenkt over det jeg har vært med å oppleve. Men selvfølgelig det sitter jo litt i bakhodet, det hadde betydd sinnsykt mye om vi hadde klart å tatt seriegull, uten tvil, sier han.
Han har blitt et hett navn i Tyrkia og ryktene har svirret rundt ham. Blant annet at Real Madrid skal ha sendt flere speidere til Tyrkia for å se nærmere på nordmannen. I slutten av mars oppdaterte det anerkjente nettstedet Transfermarkt sine verdivurderinger for den tyrkiske toppdivisjonen, hvor Sørloth troner helt øverst med en markedsverdi på 16 millioner euro.
– Når du leser navn som Real Madrid, hva skjer med hodet da?
– Heldigvis så har jeg familie, kompiser og kjæreste som holder meg godt plantet på jorden. Så det eneste jeg tenker når det er sånne ting er at man må bare bruke det rett, til å bygge opp selvtillit. Folk kan tvile på ryktene og si at det ikke kan stemme og da kan det også være motivasjon å vise hvor god man er og vise at de ryktene kanskje stemmer. Jeg prøver bare å bruke dem rett, som motivasjon først og fremst.
Eurosports eksperter Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson diskuterte hva spissen burde gjøre i sommer:
– Han har gjort det veldig bra og bøttet inn mål i Trabzonsport. Fotball er jo alt i den byen, og det er sild i tønne på fotballkamper der. Han er i en liga med enorm interesse, så det blir lagt merke til det han driver med, sa Rekdal.
– Han er brennhet i Tyrkia. Der er det naturlig at det skjer noe, han tror jeg også har lyst til å spille i en annen toppliga. Nå har jo koronakrisen truffet Italia, men det hadde vært naturlig at han hadde havnet i Italia, i klubber som Milan eller Napoli. Men akkurat nå vet jeg ikke noe om den økonomiske situasjonen, men jeg mistenker jeg at han forsvinner til Italia, sa Jonsson.

Roser landslagskameratene

På spørsmål om mulighetene for å spille seg inn på landslaget som et førstevalg på spissplass og ambisjonene hans rundt landslaget, svarer han:
– Det er mange om beinet og du ser jo Erling (Braut Haaland), Josh (King) og Martin (Ødegaard) gjør det bra. Det er så mange som er gode og da blir det også enklere å tenke at uansett hvem som spiller så kommer det til å bli bra. Spesielt når man er i så god form selv og de andre er også i god form, så får man bare tenke at hvis de starter så er det fordi de har vært god og hvis jeg starter så er det likedan. Til syvende og sist så er jobben vår å spille Norge til mesterskap og da kan vi ikke gå å sutre og sånn, det går rett og slett ikke, sier Sørloth.
Mest sannsynlig ser det ut til at Norges kamp mot Serbia i EM-omspillet går i starten av juni, med et lite forbehold. Sørloth tror utsettelsen også kan være positiv.
– Folk har spurt litt med tanke på denne pausen og hva det kan bety for playoffen mot Serbia. Jeg tenker egentlig at det bare gir oss enda mer tid til å bli enda bedre. Vi har jo et ganske ungt lag som har voldsomt potensiale i seg. Erling, Martin, Sander, jeg, Josh, Ajer og flere har tid til å bli bedre. Så jeg tenker bare at det er veldig positivt at vi på en måte fikk en liten pause nå, så får vi samlet oss og blir enda bedre fotballspillere.
– Det er jo en bølge av spillere som gjør det bra, og du er en del av den, det må jo være fantastisk artig det også?
– Det gir motivasjon når du ser for eksempel Erling som scorer så mye mål. Det var noen helger på rad der Erling spilte tidlig på dagen, så sjekket jeg hvordan kampene gikk og så at han hadde scoret og så skulle jeg spille noe timer senere. Da tenkte jeg; "nå må jeg kontre på det her". Og så skjedde det sånn fire helger på rad. Han scoret hat trick tidligere på dagen og da tenkte jeg: "fy faen, det ser kult ut å score hat trick", så da scoret jeg hat trick senere på kvelden, forteller han med et smil og legger til:
– Det er voldsom motivasjon og det er inspirerende å se. Jeg tror det gjelder flere. Samme med prestasjonene til Martin i La Liga, man ser at det er mulig som nordmann å levere på et så høyt nivå i en så god liga. Det er veldig viktig, spesielt av Erling og Martin den jobben de har gjort, de baner litt vei for oss andre nordmenn, så det er fryktelig bra, sier Sørloth.
Se hele praten med Sørloth i Indre bane her:

Indre bane møter Alexander Sørloth

Eliteserien
Bedring på skadefronten: – De ligger i gråsonen
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
17 TIMER SIDEN