ULLEVAAL STADION (eurosport.no):
Landslagsspiller Sander Berge har tatt enorme steg de siste årene. Etter at han 16 år gammel gikk fra moderklubben Asker til Vålerenga, har karrieren virkelig skutt i været. Januar 2017 ble den høyreiste midtbanespilleren solgt fra VIF til belgiske Genk for omlag 20 millioner kroner, før han to måneder senere debuterte på det norske a-landslaget.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
11 TIMER SIDEN
30. januar 2020 ble Sander Berge Norges nye Premier League-tilskudd, da Genk og Sheffield United ble enige om en avtale verdt omlag 240 millioner kroner.
Samtidig som Vålerenga solgte midtbanespilleren til Belgia, sikret de seg også en lukrativ videresalgsklausul. Flere medier, deriblant VG, hevder at klausulen ligger på et sted mellom 12 og 12.5 prosent, noe som tilsvarer i underkant av 30 millioner kroner.

Glad for å bidra til utviklingen i VIF

Dagen før Nations League-kampen mot Østerrike fredag var landslaget samlet til siste finpuss på Ullevaal stadion. På pressekonferansen etter torsdagens trening var landslagssjef Lars Lägerbeck på plass sammen med Stefan Johansen og Sander Berge.
På spørsmål fra Eurosport om hva Berge tenker om milliondrysset som Vålerenga nå opplever etter 22-åringens utenlandseventyr, er midtbanespilleren glad for å bidra til utviklingen på Valle.
– Det er veldig gledelig. Jeg hadde tre fine år i Vålerenga, der jeg fikk utviklet meg masse – noe som har gitt meg et godt grunnlag i både Genk og Sheffield United, sier den tidligere VIF-spilleren på torsdagens pressekonferanse.
– At de (Vålerenga journ.anm) får noen goder ut av det, ved at de får inn nye spillere og får muligheten til å kjempe i toppen, er bare bra det, smiler Berge, og legger til at han ikke bruker altfor mye tid på å tenke på det.

Avgjørende spillerlogistikk

Siden Sander Berge forlot hovedstadsklubben i 2017 har VIF hentet inn i underkant av 40 nye spillere til Valle. Av listen over de nye spillerne de siste tre årene finner vi navn som Bård Finne, Sam Adekugbe, Chidera Ejuke, Abdisalam Ibrahim og Mohammed Abu.
Etter at Dag-Eilev Fagermo ble ny hovedtrener for Oslo-laget i januar har Vålerenga sikret seg Fredrik Oldrup Jensen og Benjamin Stokke fra henholdsvis belgiske Zulte Waregem og danske Randers.
For en drøy uke hentet VIF også Vidar Örn Kjartansson tilbake til Oslo – til en prislapp på drøye tre millioner kroner. I tillegg kan Eurosport erfare at Henrik Bjørdal nærmer seg en overgang til Vålerenga, i tillegg til at også Fiorentina-spiller Rafik Zekhnini trener med klubben.
– Det er spillerlogistikk i år og spillerlogistikk i fjor som har gjort Kjartansson-overgangen mulig, sa sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen kun noen dager før overgangen ble bekreftet av klubben.
VIF-lederen avvfeide samtidig at det var snakk om pengene fra Sander Berge-overgangen til England denne gangen.
Tidligere Vålerenga-spiller Chidera Ejuke ble i slutten av august solgt fra nederlandske Heerenveen til russiske CSKA Moska. Prislappen skal ligge på omlag 12 millioner euro (127 millioner kroner), og ifølge VG har VIF også her sikret seg en videresalgsklausul. Klausulen skal ligge på rundt ti prosent, noe som tilsvarer drøye en million euro – eller ti milloner norske kroner.
Sett denne?

VIF om Zekhnini, Dønnum-framtid og økonomi

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN