– Da jeg spilte på landslaget var det mannfolk der. Jeg kom inn og var en liten guttunge, og det var store mannfolk jeg spilte sammen med. Da vi spilte så var det Norge, vikinger og fysikk – det er ikke det vi assosierer med det norske landslaget nå og norske fotballspillere lengre, forteller Solskjær til Eurosport.
Det er ikke bare landslagssuksessen som er borte, det er også fysikken. De lette, tekniske spillerne lever ikke opp til fortidens fysiske helter.
– Vi i Norge har ropt etter teknisk gode fotballspillere. Vi har ikke spillere som vi hadde på 90-tallet. Vi har ikke de midtstopperne og spissene som er sinnssykt gode i lufta og som vinner hver eneste duell. Vi har utviklet typisk 4-3-3 med indreløpere og boks til boks-midtbanespillere, og det er vanskelig å ha for mange av de i internasjonal fotball, sier Solskjær
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
2 TIMER SIDEN
– Hva savner du da av spillertyper?
– Nei, du savner jo litt x-faktor. Men vi har ikke en John Carew som er 1.95 og løper fra alt som er, sier Solskjær.
Nettopp det hadde Åge Hareide da han trente det norske landslaget. Den danske landslagssjefen oppfordrer sin kollega Lars Lagerbäck til å være pragmatisk i sin tilnærming til den norske trenerjobben.
– Men så må du spille ut fra det materiellet du har da, og jeg tror kanskje det er det Lars er flink til å vurdere. Nettopp hva som er mulig å få til med de spillerne han har til rådighet, forklarer Hareide overfor Eurosport.
Og lykkes Lagerbäck med det, er det meste fortsatt mulig, mener Solskjær.
– Jeg har sett på tabellen og sett at dette trenger vi ikke å gi opp ennå. Men du må ta en kamp av gangen og ikke tenke noe annet enn resultat. Det tror jeg vi har fått inn rett mann til. Jeg tror ikke Lars er så veldig interessert i hva som skjer i G16 eller G17 akkurat nå, nå er det resultater som teller, sier Solskjær.
UEFA Nations League
Solbakken har ikke tatt keeperavgjørelse – frykter Serbia-trio
5 TIMER SIDEN
Fotball
Håper å få med stjernespissen i nøkkeloppgjøret mot Norge
6 TIMER SIDEN