Ole Gunnar Solskjær innrømmer at Manchester United må dra til med ekstra feite tilbud for å få tak i spillere. «United-skatten» kan slå inn for Harry Maguire.
Solskjær møtte flere medier til en omfattende intervjuseanse i Perth tirsdag.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
5 TIMER SIDEN
United reiser fra Australia til Singapore og Kina de kommende dagene. Der skal de spille kamper mot Inter (lørdag) og Tottenham (torsdag neste uke).
United har ikke hentet mer enn to spillere (Aaron Wan-Bissaka og Daniel James) i sommer. Det tok tid og kostet mye, for mye ifølge eksperter.
– Finnes det en ekstra Manchester United-skatt? Der virker som klubben alltid må betale mer enn markedspris.
– Noen ganger har vi, på grunn av økonomien vår, betalt mer, noe ekstra på toppen for å få inn spillere. Det er bare den verdenen vi lever i. I sommer har vi brukt tid, og vi skal ikke «overbetale», men vi må også hente de riktige spillertypene, sier Solskjær.
Les også: Joacims analyse: – Gjør ikke Godset dette, blir det OBOS-ligaen i 2020
Midtstopper Maguire kan bli nestemann inn til det mange kaller overpris. Får Leicester 950 millioner kroner for ham om United går «all in» snart? Det er ikke helt umulig.
Det anerkjente nettstedet Transfermarkt operer med en markedspris for Maguire på 480 millioner kroner.

Inn

Solskjær har en kontrakt som løper til sommeren 2022. Han ble hentet inn som vikar da José Mourinho fikk sparken i desember.
Etter en strålende innledning under nordmannen avsluttet United med bare to seirer på sine ti siste kamper.
– Jeg er født optimist. La oss se hvordan sesongen starter for oss og hvor nær vi er (tabelltoppen) til våren. En suksessrik sesong vil være om vi sikrer oss et trofé, sier Solskjær uten å ville gå nærmere inn på hvilken turnering pokalen skal komme fra.
– Føler du at dere er langt unna Manchester City og Liverpool?
– Jeg gjorde det på slutten av forrige sesong, men ikke starten da jeg kom inn. Vi var nummer tre i Premier League i løpet av de 21 kampene etter at jeg kom. Og det inkluderer den dårlige perioden mot slutten. Får vi til å være stabile og klarer å få holde på David de Gea (keeper), så kan vi kanskje utfordre.

For snill?

Å få United-troppen i bedre fysisk form ble tidlig noe Solskjær prioriterte. Mange og lange treningsøkter venter i oppkjøringen.
– Noen ganger forventer du at spillerne er litt negative. Kanskje har jeg vært for snill med dem? De har ikke klaget hittil. Kanskje oppkjøringen ikke er hard nok? Jeg husker fortsatt da jeg selv ikke klarte å gå ned trappen riktig vei, men måtte gå baklengs for å komme meg ned, sier Solskjær og refererer til noen av hans treningsleirer som aktiv.
United sesongåpner i Premier League søndag 11. august. Det skjer hjemme mot Chelsea. Så venter en vrien bortekamp mot Wolverhampton.
Etter det har United et overkommelig kampprogram noen uker.
(©NTB)
VM
Flere lag bøtelagt av FIFA under VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
7 TIMER SIDEN