Tidligere har Egil «Drillo» Olsen (Wimbledon), Ståle Solbakken (Wolverhampton) og Solskjær selv (Cardiff) innledet hver sin sesong som manager i en klubb i engelsk fotball, men alle fikk sparken før sesongslutt.
Solskjær har allerede den mest profilerte trener- eller managerjobb en nordmann har hatt, i Manchester United. Han ble i fjor den første nordmann som har rundet ett år som sportslig ansvarlig i en klubb i det engelske profesjonelle seriesystemet, og søndag fullfører han for tredje gang en seriesesong i England med jobben i behold.
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
33 MINUTTER SIDEN
Likevel er det første gang en nordmann har hatt jobben fra første til siste seriekamp, og det i sesongen som på grunn av koronaviruset er den lengste noen gang.
Manchester United spilte sin første kamp 11. august i fjor og runder av PL-sesongen 26. juli, 11 måneder og 15 dager senere.
De fire første ganger en nordmann ble ansatt som manager i klubber i Premier League eller mesterskapsserien, varte hele eventyret kortere enn det. Inntil Solskjær slo ham hadde Drillo rekorden med 10 måneder og 23 dager som Wimbledon-manager.
Solskjær ble ansatt som Manchester United-manager 19. desember 2018, etter at forgjengeren José Mourinho fikk sparken. Søndag har han hatt jobben i 19 måneder og sju dager, nesten dobbelt så lenge som Drillo-rekorden.
Han styrte United til 6.-plass forrige sesong. Søndag trenger United-laget hans ett poeng borte mot Leicester for å være sikker på fjerdeplassen som gir mesterligaspill. Om Chelsea taper for Wolverhampton, kan United greie det selv med tap.
Dette er nordmennene som tidligere har prøvd seg som manager i klubber i de to øverste divisjoner i engelsk fotball:
Egil «Drillo» Olsen i Wimbledon (10 måneder, 23 dager):
Premier League 1999-2000: Sparket 1. mai, to runder før slutt (etter 7 seirer, 11 uavgjorte og 18 tap). Laget hadde da fortsatt sjansen til å berge plassen, men rykket ned fra Premier League og har aldri tatt seg tilbake.
Ole Gunnar Solskjær i Cardiff (8 måneder, 16 dager):
Mesterskapsserien 2014-15: Sparket 18. september etter 7 serierunder (2 seirer, 2 uavgjorte, 3 tap), som ga 17.-plass. Solskjær ble ansatt i januar samme år og ble første nordmann som fullførte en sesong i managerstolen i en engelsk klubb, men Cardiff rykket ned fra Premier League.
Ståle Solbakken i Wolverhampton (6 måneder, 4 dager):
Mesterskapsserien 2012-13: Sparket 5. januar (da klubben lå på 18.-plass etter 30 serierunder).
Henning Berg i Blackburn (1 måned, 27 dager):
Mesterskapsserien 2012-13: Ansatt i oktober, sparket 27. desember etter 57 dager i jobben (og én seier på 10 seriekamper).
(©NTB)

Eliteserie-spillerens absurde Instagram-konto: – Ikke så veldig gjennomtenkt

Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
14 TIMER SIDEN