Manchester United bekrefter nyheten på sin hjemmeside. Solskjær har skrevet under på en treårskontrakt med klubben.
19. desember tok han over som midlertidig manager etter at Jose Mourinho fikk sparken. Han vant sine åtte første kamper, og har totalt 14 seirer og to uavgjorte på sine 19 kamper som sjef.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
2 TIMER SIDEN
– Jeg har følt meg hjemme siden dag én i denne spesielle klubben. Det var en ære å bli Manchester Untied-spiller, for så å bli manager her. De siste månedene har vært en fantastisk erfaring og jeg ønsker å takke alle trenerne, spillerne og støtteapparatet for jobben som er gjort så langt. Dette er jobben jeg alltid har drømt om, og jeg gleder meg enormt til få sjansen til å lede klubben på lang sikt og vil forhåpentligvis fortsette å levere suksess som fansen vår fortjener, sier Solskjær.

– Resultatene snakker for seg selv

Klubbdirektør Ed Woodward forteller at resultatene i den midlertidige peroden ble avgjørende.
– Siden han kom inn i desember har resultatene snakket for seg selv. Det handler dessuten om mer enn resultater og prestasjoner, for Ole tar med seg erfaring både som spiller og trener. Han har dessuten gitt unge spillere en mulighet, og gitt de en dypere forståelse for klubbens kultur. Alt dette betyr vi mener han er den riktige mannen for å ta Manchester United framover.
– Jeg vil takke Ole og trenerapparatet for alt de har gjort så langt og gratulere ham med den fortjente ansettelsen. Fansen og alle i klubben støtter ham nå som vi ser framover og bygge det neste steget i klubbens historie.

Taus om det økonomiske

Molde-direktør Øystein Neerland er strålende fornøyd på alle parters vegne.
– Det er veldig bra å være i en sånn situasjon at man får tilbud om den jobben. Helt fantastisk for Ole Gunnar og for norsk fotball. Også for Molde, for vi er glad for å få en avklaring. Det har vært mye spekulasjoner og slikt, men vi har forholdt oss til den avtalen som har vært, sier Neerland til Eurosport.no.
Han ønsker ikke kommentere størrelsesorden på kompensasjonen som Romsdal-klubben mottar fra Manchester United.
– Vi får en kompensasjon. Utover det kommenterer jeg ikke størrelser eller annet omkring det, sier Neerland.
Først det siste døgnet har samtalene med Manchester United skutt fart.
– Etter at Solskjær fikk den midlertidige ansettelsen er det ikke slik at vi har vært i kontakt med United daglig. Først det siste døgnet har det vært mer kontakt, sier han.
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN