Lokeren bekrefter selv på sine nettsider den muntlige enigheten og opplyser videre at de siste detaljene i avtalen trolig faller på plass tirsdag.
Sollied etterfølger Peter Maes som nylig fikk sparken som følge av svake resultater denne sesongen. Lokeren har kun Zulte-Waregem bak seg på tabellen i den belgiske toppserien etter 12 serieomganger.
Så langt i sesongen har klubben kun vunnet én kamp og tatt seks poeng.
Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
7 TIMER SIDEN
Trond Sollied får nå jobben med å berge Lokeren fra nedrykk.

Varslet comeback

– Det er på tide at jeg kommer tilbake, det er for kjedelig nå, sa den norske trenerprofilen i et stort intervju med den belgiske storavisen Het Nieuwsblad for kun et par uker siden.
Det viste seg at han der varslet sitt eget comeback.
Det er fem år siden 59-åringen sist hadde en trenerjobb. Det var i tyrkiske Elazığspor.
Han kjenner belgisk fotball godt. Tidligere har han blant annet trent de belgiske klubbene Gent og Lierse. Gent hadde ranaværingen ansvaret for i ikke mindre enn tre perioder. I Club Brugge ble det to seriemesterskap og to hjemlige cuptitler.

Bred erfaring

Sollied har også bred internasjonal erfaring etter å ha vært trener i greske Olympiakos, nederlandske Heerenveen og Al-Ahli i Saudi-Arabia.
I 1998 ledet han Rosenborg til seriegull og kvalifiserte samtidig laget for Champions League.
Islandske Arnar Vidarsson har i øyeblikket det sportslige ansvaret i Lokeren. Klubben opplyser at han også skal lede laget i torsdagens ligamøte med Anderlecht. Deretter er det ventet at Sollied overtar hovedansvaret.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
VG: Politiet vil henlegge overgrepssak mot Brann-spiller
10 TIMER SIDEN