Det er under ett år siden han signerte sin første proffkontrakt for HamKam, men Markus Solbakken våger likevel å drømme stort.
– Jeg har store ambisjoner som fotballspiller. Jeg ønsker å nå et høyt nivå. Først og fremst Eliteserien. Det er et av målene mine. Og spille seg inn fast på aldersbestemte landslag. Så får vi se videre egentlig, sier Solbakken jr. til Eurosport.no.
Så langt har det gått meget bra. 17-åringen er fast inventar på et HamKam-lag som topper PostNord-ligaen, avdeling 1, altså nivå tre. Kanskje ligger det også en viss forventning i at man skal gjøre det godt i fotballens verden når man er sønn til en av Norges mest suksessrike trenere.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
12 TIMER SIDEN

Tenker ikke på presset

– Selvfølgelig merker man det, men det er ikke noe jeg tenker ikke på i det hele tatt. Jeg tror at hvis jeg hadde tenkt på det, ville det blitt vanskeligere for meg. Jeg tenker ikke på at jeg har noe press i det hele tatt. Jeg spiller som alle andre, sier det jordnære stortalentet med landskamper på aldersbestemte lag.
– Hvis motspillere slenger om at faren din gjorde slik og slik?
– Da er det bare å holde for ørene. Jeg tar ikke inn det, slår han fast.

Snakker sammen før hver kamp

Det hersker imidlertid liten tvil om at faren er viktig i sønnens karriere. Til tross for at Ståle Solbakken trener FC København og dermed er mye borte, får sønnen tett oppfølging via telefon.
– Han snakker med meg før hver kamp, og bare sier at jeg skal ha det gøy. Det er ikke noe press hjemmefra i det hele tatt, sier han, men presiserer at faren er god på å gi tips.
Solbakken jr. mener den mildt sagt engasjerte og entusiastiske utgaven man kan se av Ståle Solbakken på sidelinjen for FCK, ikke er et godt bilde på hvordan faren egentlig er.
– Han er ikke slik dere ser ham på Tven. Han er en rolig mann, som gir meg gode tilbakemeldinger, humrer Solbakken.
Kanskje kan de tilbakemeldingene gjøre at 17-åringen tar enda et steg opp. Han er forberedt på at det er hardt arbeid som må til, men unggutten kan ikke vente med å vise seg frem i større selskap.
– Jeg håper å komme opp på høyere så fort som mulig, men jeg har utviklet meg mye på bare et år fra juniorfotball til fast i 2. divisjon. Jeg håper det går fort, men det er vanskelig å si akkurat når og om det er mulig. Jeg skal bare fortsette å jobbe, sier han.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
16 TIMER SIDEN