Torsdag vant Ståle Solbakkens menn 1-0 over sveitsiske Lugano på hjemmebane i europaligaen. Det var danskenes niende strake Europa-sesong der det ble poengfangst i første kamp.
I sju av de ni sesongene har Solbakken ledet laget. Han kom til FCK i 2006 og hadde noen tøffe Europa-år før han fikk ordentlig sving på sakene i den danske hovedstaden.
Sist gang FCK tapte en åpningskamp i Europa var borte mot rumenske Cluj (0-2) i 2009. Deretter har rekken vært slik (hovedtrener i parentes):
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
10 TIMER SIDEN
* 2010: 1-0 over Rubin Kazan (mesterligaen, Solbakken)
* 2011: 1-0 over Vorskla (europaligaen, Roland Nilsson)
* 2012: 2-1 over Molde (europaligaen, Ariel Jacobs)
* 2013: 1-1 mot Juventus (mesterligaen, Solbakken)
* 2014: 2-0 over HJK (europaligaen, Solbakken)
* 2016: 1-1 mot Porto (mesterligaen, Solbakken)
* 2017: 0-0 mot Lokomotiv Moskva (europaligaen, Solbakken)
* 2018: 1-1 mot Zenit St. Petersburg (europaligaen, Solbakken)
* 2019: 1-0 over Lugano (europaligaen)

Nøkkel

Det skal nevnes at alle kampene foruten Porto-møtet i 2016 ble spilt på FCKs hjemmebane. Solbakken vet godt hvor viktig det er å få en god start, særlig hjemme i Parken.
– Det betyr at man har stor sannsynlighet for å leve lenge i gruppen, og det er samtidig viktig å ta en del poeng på hjemmebane, sier han til nyhetsbyrået Ritzau etter torsdagens 1-0-seier.
– Det her var nesten en «må vinne-kamp». Det var i hvert fall et godt utgangspunkt, legger han til.

Tøffe dueller i vente

Senere i gruppespillet skal FC København også ut mot Malmö og Dynamo Kiev. Stjernevingen Viktor Fischer mener det er to tøffere motstandere enn Lugano.
– Vi vet godt at de to andre lagene er sterkere på papiret, men vi vet jo ikke om noen vil støte på problemer mot Lugano på deres hjemmebane.
– Vi skal være godt fornøyd med poengene. Vi vet at vi kommer til å leve lenge og har mye å spille for i europaligaen. Tre poeng gir litt selvtillit inn mot de viktige kampene som kommer, sier Fischer.
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
14 TIMER SIDEN