Der blir det en norsk trenerduell mot Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. Den kampen spilles mandag i Köln, der Solbakken hadde en kort og problemfylt tid som trener for byens Bundeslig-alag.
FCK tapte 0-1 i den første kampen i Istanbul 12. mars, rett før fotballen ble satt på vent som følge av viruspandemien. Da returkampen kom i gang nesten fem måneder senere, brukte FCK mindre enn fire minutter på å komme à jour.
Høyreback Guillermo Varela ble spilt fram på siden og fikk masse tid og rom til å slå et presist innlegg. Wind stupheadet i mål mens oppasseren Junio Caicara sto og så på.
Eliteserien
– En hendelse som vi ikke ønsker på noen idrettsarena
EN TIME SIDEN
Et gjestelag der Fredrik Gulbrandsen måtte nøye seg med et innhopp på et snaut kvarter var lenge på høyde med FCK i spillet, men slet med å skape sjanser. Tidlig i 2. omgang var det Winds tur til å score igjen.

Wind herjet

Pep Biel erobret ballen og vippet den inn i feltet. Den traff armen til Mehmet Topal, og dommerens beslutning om å dømme straffespark ble bekreftet av VAR.
Wind knallet ballen stolpe-inn mens keeper sprellet i motsatt hjørne. I det 53. minutt var FCK i ledelse sammenlagt.
Gjestene gjorde tre bytter, men de fikk ikke ønsket effekt. I stedet ble det 3-0 til Solbakkens menn da Wind flikket et oppspill til Rasmus Falk, som forserte i høyt tempo mot et ryggende forsvar og plasserte ballen inne ved stolpen.
– Jeg har kuldegysninger. Det er en fornøyelse å få være med å skrive historie for FCK. Jeg er rørt over å være en del av et lag som leverer en slik maktdemonstrasjon mot det tyrkiske mesterlaget. Vi kunne vunnet enda mer, sa Wind til 6'eren.

Fikk Solskjær-SMS

Dermed kan Solbakken og hans lag se fram til en storkamp i Tyskland rett over helgen. Solskjær lot et B-preget Manchester United-lag forsvare femmålsledelsen mot LASK på Old Trafford, og etter 1-1 der er det duket for en historisk europacupkvartfinale med en nordmann på trenerbenken for hvert lag.
Solbakken avslørte på sin pressekonferanse at Solskjær hadde sendt ham tekstmeldinger om det både før og etter FCKs kamp, før United spilte sin kamp.
– Jeg fikk en beskjed fra ham før kampen. Hvis jeg ikke har slettet den, skal dere få den her. «Vi sees i Köln», skrev han før kampen. Jeg svarte at jeg ikke var 100 prosent sikker, men at vi er klare. Han sendte tommelfinger opp, og jeg svarte med tommelfinger opp, sa Solbakken.
– Så skrev han «hell og lykke». Etter kampen har han skrevet «vi sees, nå må bare vi også gå videre». Nå skal jeg svare ham med «hell og lykke», sa Solbakken mens han tastet på telefonen.
FC København fikk avslag fra Uefa på sin søknad om å ha tilskuere på onsdagens kamp, slik lagene allerede en stund har fått ha i danske seriekamper. Likevel var flere hundre FCK-fans til stede da spillerbussene ankom Parken, og de ble møtt med bluss og fyrverkeri.
– Det foregikk uten problemer. De ble til bussene kom, og så gikk de hver til sitt, sa en talsmann for København-politiet til nyhetsbyrået Ritzau.
(©NTB)
Eliteserien
Bernt oppsummerer: Vakre RBK-scener, Pellegrinos badehette og drama i Bodø
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hevder Knutsen har takket nei til Rosenborg
3 TIMER SIDEN