Det ga landslagssjefen uttrykk for da han deltok i en paneldebatt i regi av Norges Fotballforbund torsdag, ifølge Dagbladet. Der deltok blant andre også fotballpresident Terje Svendsen.
Solbakken trakk paralleller til antirasisme-kampanjen Black Lives Matter da han skulle sette ord på hvordan han selv og spillerne kan utgjøre en forskjell.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
15 TIMER SIDEN
– Terje blir kanskje ikke fornøyd med dette. Men jeg kommer til å gå over kanten i desperasjon. Jeg opplever i samtale med spillerne at det er et helhjertet engasjement. Det er vi på A-landslaget som har størst fokus på oss, og mest muligheter til å påvirke, sa landslagssjefen ifølge Dagbladet – og la til:
– Jeg sier ikke at det blir bedre allerede i morgen. Men jeg har tro på at vi kan få i gang en europeisk bevegelse. Det er ikke lenge siden Black Lives Matter, hvor det ble satt søkelyset på noe viktig vi bryr oss om.
Solbakken sa videre at fotballandslaget gjerne «vil gå først» og hevdet at nettopp det ønsket kom til å bli tydelig allerede fra første kamp i den kommende VM-kvalifiseringen.
En rekke Eliteserie-klubber har den siste tiden tatt til orde for at Norge bør boikotte neste års VM-sluttspill. Bakgrunnen er blant annet kritikken som er rettet mot fremmedarbeidernes arbeidsforhold i landet.
Norges Fotballforbund mener på sin side at boikott ikke er veien å gå. Det gjør heller ikke Solbakken, men landslagssjefen har vært tydelig på at han har respekt for dem som tenker annerledes.
Det er ventet at Qatar-debatten blir tema på kommende helgs fotballting.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
17 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN