– Qatar er sjakk matt hvis FIFA stiller noen knallharde krav og sier at det blir VM her hvis dette blir innfridd. Jeg har tro på at de vil stille sterkere krav, og at det presset vil øke, sier Solbakken på pressekonferansen dagen etter at han første kamp som sjef for Norge.
Den brukte han til å sende et budskap om krav om respekt og menneskerettigheter. Protesten mot VM i Qatar gikk verden rundt. Solbakken sier det er trykket opp flere T-skjorter med lignende budskap.
– Det er viktig å si at vi har tatt et standpunkt fordi vi gjerne vil hjelpe, og vi ser at det har gitt gjenklang rundt omkring, men det er ikke sånn at vi mener at nå har vi gjort nok eller at folk skal si se så flinke vi er, sier Solbakken.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN

Politikk og idrett

– Vi har tre kamper på sju dager. Det har vært mange arrangementer i Qatar i lang tid, det har vært tunge selskaper inne i Qatar i lang tid. Det er storpolitikk. Derfor sier jeg at politikk og idrett alltid vil høre sammen. Det er ikke sånn at det norske fotballandslaget alene skal redde verden, sier Solbakken.
På direkte spørsmål om det kan bli flere protestaksjoner, bekreftet Solbakken at det kan bli aktuelt. Han bekreftet også at det kan være at det blir en ny t-skjorteprotest.
– Men det sterkeste jeg kan si er at FIFA har et kjempeansvar nå for å presse qatarske myndigheter, sier Solbakken.
FIFA opplyste like før pressekonferansen at det ikke blir noen reaksjoner overfor Norge etter protestaksjonen. Solbakken brukte mye av sin pressekonferanse på å legge press på FIFA.
– Vi mener at de 20 månedene nå fram mot mesterskapet er en gyllen mulighet for FIFA til å lage et kjempetrykk på qatarske myndigheter, sier Solbakken.

Glad det ble hørt

Tyskland-proff Alexander Sørloth sier han håper at FIFA får med seg budskapet fra det norske landslaget.
– Jeg synes det var en fin start. Så håper jeg flere vil melde seg på, og at FIFA ser det, sier Sørloth.
Patrick Berg sier spillergruppa sto samlet bak protesten.
– Jeg har sett at store deler av fotballverden fikk det med seg. Det var litt det vi håpet og ønsket, at folk får med seg det budskapet vi kommer med. Jeg synes det ble en fin markering, sier Berg.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
15 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
16 TIMER SIDEN