Både Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken og LSK-spiss Thomas Lehne Olsen er med i landslagstroppen til Ståle Solbakken. Det kom fram under uttaket mandag.
Se hele uttaket nederst i saken.
Allsvenskan
Vraket tilbud for å fortsette i Sverige: – Skulle helst ha droppet julen
EN TIME SIDEN

– Ledestjerne

Lillestrøms brennhete spiss har fortjent plassen etter de siste måneders spill i hjemlig liga, meddeler Norge-sjefen.
– Det er flere gode spisser i Eliteserien. Vi ser for oss det kampbildet som møter oss i de to oppgjørene, så ser vi på det de spissene har prestert de siste kampene. Samtidig handler det også om å gi et signal om at «vi ser dere» etter det de har levert denne sesongen. Ohi ble kjent med gruppa sist, så det har også noe å si. Det er små marginer og magefølelse knyttet til hvem av spissene som tas ut, forteller Solbakken.
– Lehne Olsen kan tilby mål når vi trenger det. Han har en utrolig nese for mål. Thomas har vært ledestjerne og kaptein for LSK. Det er tungt å være tier i Lillestrøm, og jeg synes at han har taklet det på en veldig bra måte, fortsetter han.

Vise seg fram

Om navnebror Ola sier landslagssjefen følgende:
– Vi er ikke bortskjemte med kantspillere med gjennombruddskraft og fart over distanse. Ola er en dynamisk spiller med jevn fremgang over tid. Nå får han vise seg frem her, og det ser vi fram til.
Kristoffer Ajer og Sander Berge er ikke med i troppen grunnet skader.
– Ajer er ute i et par måneder. Han fikk en skanning i går som ikke er godt nytt. Han må nå i likhet med Sander Berge bygge kropp for Premier League, sier Ståle Solbakken under mandagens pressekonferanse.
Norge møter Latvia hjemme på Ullevaal og Nederland i Rotterdam.

Holder døren på gløtt

I tillegg til de som nå er tatt ut i troppen til de to kampene senere i november, holder Ståle Solbakken også døren på gløtt for ta av de som var med sist. For både Patrick Berg og Dennis Johnsen kan fortsatt komme inn, om skadesituasjonen bedrer seg.
– Om Berg kommer i kamp torsdag eller søndag er det muligheter. Han er ikke så positiv til det selv. Han har fått av skinnen, men ikke kommet seg i trening ennå, sier Solbakken om Glimt-spilleren.
– Johnsen gjorde et fordelaktig inntrykk sist, men han har bare spilt 45 eller 47 minutter fotball siden det. Han er blitt veid opp mot Ola Solbakken, og så har det jo med at han ikke har trent fotball etter det, legger han til.
Under Fotballrunden i midtuken mente Discovery-ekspert Joacim Jonsson at Ola Solbakken burde bli tatt ut til troppen. Se hvorfor her – saken fortsetter under videoen.

Mener Glimt-stjernen bør bli tatt ut på landslaget

Hele A-troppen

Keepere:
Per Kristian Bråtveit (Nimes), Ørjan Håskjold Nyland (Bournemouth), Sten Grytebust (Vejle),
Forsvarsspillere:
Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Marius Lode (Bodø/Glimt), Andreas Hanche Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Birger Meling (Rennes), Stefan Strandberg (Salernitana), Julian Ryerson (Union Berlin).
Midtbanespillere:
Fredrik Midtsjø (AZ), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mathias Normann (Norwich), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal), Kristian Thorstvedt (Genk), Ola Solbakken (Bodø/Glimt).
Spisser:
Joshua King (Watford), Veton Berisha (Viking), Alexander Sørloth (Real Sociedad), Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm).
VM
Kamerun-stjerne straffes – reiser hjem fra VM
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ferdig i Kristiansund: – Jeg ønsker alle lykke til videre
18 TIMER SIDEN