– Markus har vært overraskende stabil, han har holdt seg skadefri. Han er litt annerledes enn de andre, han har litt internasjonal nærteknikk, han kan behandle ballen hurtig og har hatt en bra fysisk utvikling.
Slik beskriver Ståle Solbakken sønnen Markus sin utvikling gjennom den siste sesongen overfor Eurosport.no.
– Om han får litt mer power, litt mer målpoeng og en bedre allround defensiv så kan det bli greit, legger Solbakken til.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
3 TIMER SIDEN

Vil se et stabilt HamKam

17-åringen har imponert som fast inventar på et HamKam-lag som topper PostNord-ligaen, avdeling 1. Etter å ha sanket inn 65 poeng i løpet av sesongen er hedmarkingene klare for OBOS-ligaen neste sesong.
– Det har vært en stabil og god sesong for Hamkam, og det må bli målsetningen for neste år også, sier Solbakken før han fortsetter:
– Jeg har ikke sett så mye OBOS, annet enn Notodden-Fredrikstad i kvaliken og en del Ull/Kisa-kamper siden Vegard Skogheim er trener der. Hvis du klarer å holde deg unna bunnstriden er det kort vei opp til den playoffen. Du så at Florø klarte seg fint for eksempel.
Florø klarte en åttendeplass i landets nest øverste divisjon med sine 38 poeng, noe Solbakken mener kan vise at HamKam har muligheten til å nok en gang etablere seg i toppen av norsk fotball.

Hjelper klubben økonomisk

I 2014 var klubben på randen av konkurs og rykket ned til andre divisjon hvor de har spilt frem til årets sesong. Nå ruster laget opp for å unngå å rykke rett ned igjen, og det med et økonomisk tilskudd fra FCK-treneren.
– Det er fem stykker av oss som har dekket underskudd og gitt noen ekstra midler til spillerkjøp. Når Kevin (Knappen, HamKam-trener, journ.adm.) vil ha en spiller ser vi om vi kan bidra og er positive til det. Det er ikke de store summene, men det er vel heller ikke slik at vi drømmer om å få dem igjen, forklarer Solbakken.

Vil ikke trene egne barn

I et intervju med Eurosport i sommer forklarte Markus at han merker at det er en del interesse rundt han i og med at han er sønn av en av Norges mest suksessrike trenere. Men at han ikke føler noe press.
– Selvfølgelig merker man det, men det er ikke noe jeg tenker ikke på i det hele tatt. Jeg tror at hvis jeg hadde tenkt på det, ville det blitt vanskeligere for meg. Jeg tenker ikke på at jeg har noe press i det hele tatt. Jeg spiller som alle andre, sier det jordnære stortalentet med landskamper på aldersbestemte lag.
Til tross for at pappa Ståle er fornøyd med sønnens utvikling, er det svært lite som tilsier at han har planer om å hente klubben til hverken FCK eller andre klubber han kan komme til å trene i fremtiden.
– Jeg har aldri vært trener for noen av ungene mine noen gang, og det er sikkert både dem og jeg glade for, ler Solbakken.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
3 TIMER SIDEN