10 mål på sine 12 siste kamper er tall som gjør at Åge Hareide bør la Nicklas Bendtner starte landskampen mot Montenegro torsdag, det sier den danske fotballeksperten Mikkel Bischoff til den danske avsien BT.
– Jeg tror velget vil stå mellom Bendtner og Kasper Dolberg til angrepsplassen i midten. Men Bendtner er i bedre form, så jeg tror Bendtner trekker det lengste ståret. Og det synes jeg er riktig, han bør står foran Dolberg for øyeblikket, sier Bischoff til avisen.
  • Torsdagens kamp mellom Montenegro og Danmark kan du følge på Eurosport1 og Eurosport Player fra 20:45!
Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
9 TIMER SIDEN

– Fordel å spille for en mindre klubb

Rosenborg-spissen ble vraket fra Hareides landslagsstropp i vårkampene mot Tyskland og Kashajstan. Da mente den danske landslagssjefen at Bendtner trengte mer spillestid før han ville bli klar for landslaget og at han gjerne ville se han over lengre tid.
Den tiden har dansken brukt godt. I løpet av høsten har han så godt som herjet i Eliteserien og nærmer seg toppscorertittelen, i tillegg markerte han seg da Rosenborg tok seg videre til gruppespillet i Europa League mot Ajax.
Bendtner var så tilbake i landslagsvarmen i september og ble byttet inn i 4-0-seieren mot Polen i Parken. Men i kampen mot Armenia ble han sittende på benken og se Nicolai Jørgensen på den sentrale spissplassen.
Før kampen mot Montenegro er derimot Jørgensen ute med skade, dermed står spissplassen mellom Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Kasper Dolberg og Bendtner.
– Poulsen, Fischer og Dolberg spiller ikke så mye for klubbene sine, mens Bendtner er mye selvtillit om dagen. Tidligere har situasjonen vært omvendt. Da var det Bendtner som kom fra en stor klubb, men ikke fikk så mye spilletid, også ble spissene med mer spilletid fra mindre klubber valgt fremfor han. Nå er det Bendtner, som kommer med mye mål og spilletid, sier Bischoff.

Mener han har funnet igjen fotballgleden

Mannen som var landslagstrener før Hareide, Morten Olsen, mener også Bendtner har vist svært gode takter den siste tiden og er brennhet for landslaget.
– Det meste tyder på at Nicklas er tilbake i den gode gamle formen, slik vi kjenner han. Det gleder fotballhjertet mitt. Det er fantastisk at han har funnet igjen fotballgleden, sier Olsen som nå tror 29-åringen kan være mannen som kan gjøre en forskjell i Hareides tropp.
– Når Nicklas er i form er han meget god, det er det ingen tvil om. Og når man sammenligner han med de andre spillerne er det ikke tvil om at han kan noe de ikke kan. Han er en god teknisk spiller som scorer mål, men som også kan spille i andre posisjoner. Det er en enorm styrke på landslaget, sier Olsen til BT.
Premier League
Kings trener fikk sparken i Watford
10 TIMER SIDEN
Fotball
Koronakaos for tidligere Brann-keeper: Historisk sluttspill med utespiller i mål
10 TIMER SIDEN