• Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
For etter å ha vært fast på Skotlands beste lag, og i tillegg fått både mesterliga- og europaligaerfaring, er det ikke rart at flere har trukket paralleller mellom Kristoffer Ajer og tidligere Celtic-stopper og nåværende Liverpool-spiller Virgil van Dijk.
Johan Mjällby spilte 144 ligakamper for Celtic i perioden 1998 til 2004 og var en klippe i den skotske storklubbens midtforsvar. Svensken skryter masse av Ajer til avisen The Scotsman.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
3 TIMER SIDEN

Spås lysende framtid

– Jeg har sett mye av ham. Jeg la merke til Kristoffer med en gang. Han alle muligheter til å bli en topp, topp spiller en dag, sa Mjällby før han sammenlignet den høyreiste nordmannen med van Dijk:
– Det er viktig for Kristoffer at han forbedrer lederegenskapene sine ytterligere før han går til en annen liga. Han kan samtidig definitivt følge i fotsporene til van Dijk. Han har alle muligheter til det, sa svensken, som også har vært assistenttrener i klubben i fire år.
Van Dijk fikk totalt 115 kamper i midtforsvaret til Celtic og vant ligaen tre ganger med klubben.

– Smigrende

Ajer har vunnet det meste han har vært med på i Skottland siden overgangen fra Start – to ligatitler, to cuptitler og tre ligacuptitler.
21-åringen tar ikke av etter sammenligningene, men setter pris på ordene fra Mjällby.
– Det er selvfølgelig smigrende å bli sammenlignet med en av verdens beste fotballspillere, men jeg har fortsatt mye jeg må utvikle. Dette jobber jeg knallhardt med hver eneste dag her i Skottland, sier Ajer til NTB.

Utviklingspotensial

Stortalentet fra Rælingen er klar på at han har mye å gå på for å nærme seg verdensklassenivået til van Dijk.
– Jeg vet at jeg har mye jeg må utvikle for å nå mine høye målsettinger.
Ajer er klokkeklar på hva han spesifikt trenger å forbedre seg på:
– Jeg må bli flinkere til å vurdere om jeg skal takle for å vinne ball eller stå på beina, bli bedre på offensiv dødball og ikke minst spille på meg mer erfaring i midtstopperrollen slik at jeg får inn en automatikk i valgene mine.
(©NTB)

Indre bane møter Alexander Sørloth

Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
4 TIMER SIDEN