20. juni meldte Discovery at interessen rundt U21-landslagsspiss Jørgen Strand Larsen er stor. Som Discovery skrev kan spissen bli solgt allerede i sommer. Det er det fortsatt muligheter for, dersom det rette budet kommer.
Likevel er spissen selv klar på at han gjerne vil bli værende i Groningen og fortsette der han slapp sist sesong.
Champions League
Hektisk for Glimt etter storkjøpet – ønsker dansken med i skjebnekampen
2 TIMER SIDEN
– Jeg har fullt fokus på Groningen og den kommende sesongen. Mest sannsynlig blir jeg værende der den neste sesongen, sier spissen til Discovery.

Italia?

Bologna er den klubben som har vært mest interessert i tjenestene til Strand Larsen. Discovery har fått opplyst at de ikke har lagt inn noe offisielt bud, men spissen smigres likevel av interessen fra Serie A-klubben.
– Det er jo dritfett at de har vært interesserte. Serie A er jo en utrolig kul liga, jeg har selv spilt i Italia og liker fotballen som spilles der. Det er helt rått at en klubb fra en topp-fem-liga kommer på banen. Det betyr at man har gjort noe bra, sier han.
Strand Larsen gjorde sakene sine meget godt for Groningen denne sesongen og noterte seg for 14 mål på 32 kamper for et Groningen-lag som endte på en skuffende 12. plass, bare tre poeng unna nedrykk.
14 mål på 32 kamper gjorde at 2000-modellen endte på 7. plass på toppscorerlisten i Eresdivise, og han var i tillegg sju mål foran lagkamerat Cyril Ngonge, som scoret nest flest for klubben.
– Jeg hadde en god avslutning på fjorårssesongen. At klubber er interesserte er veldig kult for en gutt fra Halden som har vokst opp med Kvik Halden og Sarpsborg som de to største klubbene man kunne spille for da man var yngre.

Scoret to på tre for U21

I tillegg var han toneangivende i de tre U21-landskampene han spilte for Norge mot Kroatia, Finland og Aserbajdsjan i starten av juni. Strand Larsen scoret mot både Kroatia og Aserbajdsjan da Norge sikret seg EM-billett for første gang siden 2013.
Strand Larsen prøvde lykken i en av verdens største klubber i AC Milan, da han ble lånt ut til hovedstadsklubben fra 2017 til 2018. Han spilte for U19-laget til Milan før han returnerte til Sarpsborg 08 i 2018. Etter ti mål på 54 kamper ble han solgt til Groningen i september 2020, der han har notert seg for 26 mål på 67 kamper i alle turneringer siden.
Han avsluttet også sist sesong som kaptein for den nederlandske klubben.
Spissen står med 56 aldersbestemte landskamper. For U21-landslaget har han scoret elleve mål på 16 kamper.
Han har spilt én A-landskamp. Spissen startet for Norge mot Østerrike i Nations League-oppgjøret i november 2020. Strand Larsen spilte 86 minutter, men har siden måttet vente på en sjanse nummer to.
Sett denne?

Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball

Eliteserien
Keeperkampen tilspisser seg i Vålerenga: – Han har et høyere toppnivå
3 TIMER SIDEN
Fotball
Etter kaoskampen: – En kamp i kampen
20 TIMER SIDEN