• Se Norge U21 - Nederland U21 tirsdag kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
U21-landslaget gjennomførte mandag kveld sin siste økt før tirsdagens viktige møte med Nederland på Marienlyst. Det var et glissent oppmøte på Strømsgodsets hjemmebane.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
11 TIMER SIDEN
Foruten Eurosport, forbundsfolk, et par guttepjokker og en delegat fra UEFA var det minimalt med tilskuere. Men likevel valgte landslagssjefen å holde så mye av økta som mulig lukket, slik at informasjon om det taktiske ikke lekker ut.
Derfor var ikke Leif Gunnar Smerud spesielt snakkesalig om morgendagens taktikk da han møtte Eurosport etter treningen.
– Det får vi se, det er litt av spillet her – hvordan kommer vi og hvordan kommer de. Regelverket er gjort om så vi kan bytte fem spillere, det tror jeg vil gjøre noe med kampene etter hvert, at man kan planlegge med flere scenarioer. Men jeg vil ikke si noe om taktikken nå.
I høstens kamper har Smerud vekslet litt i det offensive, men grunnstammen har vært fire bak. Samtidig er dette en generasjon spillere der de aller fleste har vært vant med mange ulike tallkombinasjoner på U20-landslaget, der de ofte har benyttet seg av trebackslinje.
  • Kampen ser du på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra kl. 18:00. Sikre deg tilgang!
Saken fortsetter under:
Smerud så sine gutter sløse med sjansene mot Hviterussland i en kamp som endte 1-1, og han var heller ikke fornøyd med det han så i Drammen mandag kveld.
– Den var elendig, hvis jeg skal være helt ærlig. Så jeg håper touchen sitter bedre i morgen ellers blir det stygt, sier Smerud til Eurosport etter treningen.
– Så det var en dårlig generalprøve?
– Ja, veldig.
– Hvem sin feil er det?
– Det tror jeg var ballen, banen eller et eller annet. Touchen satt ikke.
Smerud sier det med et lite smil, et smil som blir en anelse bredere på spørsmål om det lave nivået på treningen gikk utover det han ville terpe på.
– Er det bare det tekniske som må opp noen knepp, det taktiske er på plass?
– Det taktiske er alltid på plass, vet du, er svaret fra Smerud.
Mot Hviterussland hadde Norge 29 avslutninger og kampen burde definitivt vært tippet i Norges favør, men sjanseløsingen varte i samfulle 90 minutter. Samtidig slapp Norge hviterusserne til tre store sjanser, den seneste på overtid, og man kunne i verste fall ha tapt kampen.
Uansett er det tre poeng som gjelder mot stormakten Nederland. At man har fire år uten tap hjemme på Marienlyst, og senest i forrige kvalifisering slo Tyskland 3-1 i Drammen, gir selvtillit – men ikke mer, sier Smerud.
– Jeg tror ikke du kan kopiere så mye, men man kan lære av de møtene. Vi har spilt med ulike strategier i de kampene, sier han.
I den nevnte 3-1-skalpen spilte Norge i 3-5-2/5-3-2 med Henrik Bjørdal og Martin Ødegaard som de mest offensive spillerne. I Hviterussland fredag spilte Tobias Heintz, Håkon Evjen og Kristian Thorstvedt lengst fremme.
Fellesnevneren er at det ikke er flust med rene spissalternativer så lenge Erling Braut Håland er hentet opp til a-landslaget og Jørgen Strand Larsen og Erik Botheim sliter med spilletiden i hhv. Sarpsborg 08 og Rosenborg.
Sett denne?
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
15 TIMER SIDEN