Norge åpner EM-kvalifiseringen i Valencia og fortsetter mot Sverige i Oslo tirsdag.
Tirsdag kom Ødegaard smilende på sykkel til treningen. Spanske journalister er ikke like fornøyde. Alle – og det har vært mange – intervjuforespørsler fra medier i Spania er avslått av NFF.
Eliteserien
Vil kjempe seg tilbake til sitt beste: – Føler ikke det er så lang vei
EN TIME SIDEN
Ødegaard skaffet seg et navn i Spania da Real kjøpte ham som 16-åring i 2015. Han fikk en hel cupkamp og et kort innhopp på A-laget i serien før han etter hvert ble leid ut.
– Det er ikke noe stress, men jeg har forstått at det er mange henvendelser og jeg vil ikke tro at det er så mange av dem som handler om kampen. Jeg vet hva de er ute etter, og da er det greit å slippe, sa Ødegaard da NTB snakket med ham under tirsdagens pressetreff.
Les også: Ødegaard holdes unna spanske medier

Inne?

Ødegaard var med på bestelaget da landslagssjef Lars Lagerbäck startet drillingen av laget tirsdag. Det behøver likevel ikke være noen garanti for at han starter kampen på Mestalla lørdag.
Der er Spania så godt som umulig å ha med og gjøre.
– Det er veldig vanskelig å si om jeg starter lørdag eller ikke. Vi har et godt år bak oss, gjort gode kamper og jeg vil ikke tro at det blir så mange endringer fra slik vi stilte i fjor. Jeg er klar til å bidra om jeg får sjansen.

Zidane

Real Madrid har hatt en kronglete sesong, men med Zinédine Zidane tilbake som trener er stemningen snudd på Bernabeu. Det skjedde i løpet av et døgn og ligner litt på hva som hendte i Manchester United da Ole Gunnar Solskjær kom inn rett før jul.
Les også: Ajer friskmeldt til Spania-kampen
Ødegaard sier dette om Zidanes comeback.
– Jeg tror at det er veldig positivt. Han hadde noen veldig suksessrike år der, og han kjenner klubben og spillerne godt. Spillerne kjenner ham, og det var godt samspill sist. Jeg tror det er helt perfekt.
– Og for din egen del?
– Jeg tror at det er positivt. Jeg kjenner ham godt og har et godt forhold til ham. Jeg hadde ham i mange år både på 2.- og 1.-laget.

Bytte?

Ødegaard har hatt en sterk sesong i Vitesse. For noen uker siden begynte ryktene å svirre om at Ajax er i ferd med å stable opp et tilbud på over 150 millioner kroner for å få ham.
I så fall må et slikt bud godkjennes av Real Madrid. Ødegaard skal ha vel to år igjen av sin kontrakt med den spanske klubben. Han kostet Real cirka 30 millioner kroner da han kom fra Strømsgodset.
Vitesse tapte i helgen, men den framtredende nederlandske TV-stasjonen RTL reiste spørsmålet om Ødegaard nå er mannen som kan overta en sentral rolle i Ajax fra sommeren av.
– Det er alltid mange rykter i fotballen, og så prøver jeg å ikke fokusere så mye på det. Jeg føler at jeg er inne i en god periode i Vitesse. Jeg har en fin rolle i laget og trives godt. Jeg er godt fornøyd med sånn det er i Vitesse, og så får vi se hva som skjer til sommeren, sa Ødegaard.
Fotball
Solbakken invitert til Wenger-møte – skal diskutere omstridte VM-planer
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
3 TIMER SIDEN