– Vi er blitt klar over at en uanmeldt test av Darijo Srna 22. mars i år ga positivt resultat, heter det i en uttalelse fra klubben.
– Spilleren er ikke suspendert fra spill, men etter samtaler med klubben har han selv tatt avgjørelsen om ikke å spille inntil saken er avgjort, slik at han kan konsentrere seg om sitt forsvar.
Det oppgis ikke detaljer om hvilket stoff Srna er anklaget for å ha brukt, eller hva han forklarer den positive prøven med.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN

– Har aldri jukset

– 18. september fikk jeg beskjed fra Ukrainas antidopingsenter om at et forbudt stoff skal ha blitt funnet i min prøve. Jeg vil gjøre det klart at jeg aldri med vilje har inntatt noe forbudt stoff eller prøvd å skaffe meg fordeler ved juks, sier Srna selv i en uttalelse på klubbens nettsted.
– Klubben respekterer Darijos avgjørelse og er overbevist om at han vil gjenopprette sitt rykte, skriver Sjakhtar-ledelsen.
Sjakhtar Donetsk deltar i mesterligaen og skal spille borte mot Manchester City tirsdag.

Ikke slutt

Srna har spilt for Sjakhtar siden 2003 og vant UEFA-cupen med klubben i 2009.
35-åringen var Kroatias landslagskaptein fra 2009 til 2016. Da han ga seg på landslaget etter EM-sluttspillet i fjor, hadde han den nasjonale rekorden med 134 landskamper.
– Dette er ikke slutten på min karriere, det lover jeg. skriver Srna.
(©NTB)
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN