Den ganske så oppsiktsvekkende nyheten om at målvakten skal trene med en av Sveriges største klubber slo ned – om ikke som en bombe, så i det minste som en stor kinaputt – mandag kveld. Djurgården ble seriemester forrige sesong.
22-åringen, senest oppført med 20 kamper for Tiller på norsk nivå fire, trener med Djurgården. Han er nemlig denne uken på prøvespill hos laget som allerede har Per Kristian Bråtveit, Aslak Fonn Witry og Fredrik Ulvestad i stallen.
Eliteserien
Se Eggen-feiringen her
8 TIMER SIDEN
– Grunnet vår keepersituasjon vil vi gjerne ha Erland på plass. Han trener med oss denne uken for å skape et bekjentskap, og så vil vi ta en avgjørelse etter treningsuken, sier klubbens sportssjef Bosse Andersson til klubbens nettsider.
Jacob Widell Zetterström er skadet hele sesongen. I tillegg er låneoppholdet til Benjamin Machinis over. Dermed trenger Djurgården et nytt tilskudd på keeperplass, og med Tangvik skal det være snakk om en potensiell rolle som tredjekeeper.
Nyheten fikk flere til å heve ett øyenbryn. Et raskt søk forteller at han tidligere har blant annet 65 kamper for Tillerbyen, 52 kamper for Utleira og 19 for Kvik, i tillegg til en fortid i Strindheim.
Han har ingen aldersbestemte landskamper, men står oppført med en A-landskamp i futsal.
Andre opplysninger som dukker opp i søket, er at han i mai i fjor stengte buret helt frem til det 57. minutt mot Rosenborg, og han ble omtalt som «en levende vegg» etter kampen som til slutt endte med 3-0-seier til storlaget.
I tillegg kunne man den 10. oktober i 2018 lese i Adresseavisen at Tangviks navn sto på en liste med totalt syv spillere som var aktuelle for Ranheim, som da hadde fullført sin første sesong i Eliteserien på imponerende vis.
– Han er vel ukjent for mange. Man skal ha rimelig god kontroll på 2. og 3. divisjon i Norge for å vite det. Men bakgrunnen for dette er rett og slett at vi trenger en keeper og at jeg har spilt ham inn til sportssjefen vår, og så er det blitt slik at han har fått en mulighet, sier Aslak Fonn Witry til Eurosport.
Tangvik er nemlig en av backens aller nærmeste kamerater. Fonn Witry beskriver ham som målvakt på følgende måte:
– Han er jo lang som ei flaggstang, da. Neida, men han er lang og har god rekkevidde. Og så er han en veldig god skuddstopper, og har også hode til å bli god. Og han bruker jo noen timer på trening han også.
Men Fonn Witry er enig i at spranget fra Tiller til Djurgården mildt sagt er langt.
– Ja, det er det. Samtidig har han trent jevnlig i to år med Ranheim, så han er på en måte vant med nivået. Han klarer seg fint der.
Tangvik skal ha en slags avtale med Ranheim om at han skal dit dersom det ikke blir noe avtale med Djurgården.
– Burde flere norske klubber vært på jobb her eller?
– Både ja og nei. Det er ikke så rart om de ikke har kontroll heller. Men da han sto mot Rosenborg i cupen var han veldig bra. Men det er vel ikke så snedig at mange ikke kjenner til ham, selv om han har vært i Ranheim og vel har et stående tilbud derfra. Jeg tror flere er interesserte, sier Fonn Witry.
– Og for din del, da, er dette første steg på veien mot en eventuell agentkarriere etter spillerkarrieren?
– Jeg tror jeg skal holde meg til lærerutdanningen jeg holder på med, sier backen med et smil, og forteller at Tangvik har gjort det godt på de to første dagene med trening.
Likevel:
– Det ville jo nesten vært for godt til å være sant hvis han ender opp her!

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Måtte kjempe for poengene: – Heldigvis får vi betalt som fortjent
8 TIMER SIDEN