Onsdag presenterte Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) datoer og klokkeslett for kampene samt hvilken arena finalen skal spilles på under VM-sluttspillet om drøye to år.
Av informasjonen som ble offentliggjort fremgår det at det skal spilles fire gruppekamper daglig fra sluttspillet innledes 21. november. Vertslandet Qatar spiller åpningskampen som er lagt til Al Bayt-arenaen, som rommer 60.000 tilskuere.
VM
Mbappé-valg irriterer VM-sponsor – FIFA bøtelegger stjernen
3 TIMER SIDEN
Finalen går på Lusail Stadium, med plass til 80.000 publikummere, 18. desember.

Fire tidspunkter

Gruppespillet gjennomføres over tolv dager. Hver dag spilles det kamper klokken 11, 14, 17 og 20 norsk tid. Den avsluttende runden med gruppekamper, der kampene skal spilles likt, starter klokken 16 og 20. Det samme gjelder kampene i utslagsrundene.
Finalen 18. desember spilles med start klokken 16 norsk tid.
Det har blitt reist kritikk rundt byggingen av anleggene i Qatar. Jevnlig har det vært avslørt nær slavelignende forhold for arbeiderne, som ofte kommer fra afrikanske og andre asiatiske land. Ifølge den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ITUC har flere tusen mennesker mistet livet i arbeidsulykker.

Massive reaksjoner

Nylig meldte menneskerettsorganisasjonen Amnesty at rundt 100 arbeidere som har jobbet med fasaden på Al-Bayt-arenaen i Doha ikke hadde fått lønn på sju måneder.
VM-arrangøren skal ha innrømmet at de har kjent til at det har vært forsinkelser i utbetalingen av lønn helt siden 2019.
Da FIFA i 2010 tildelte Qatar mesterskapet, kom det massive reaksjoner og påstander om korrupsjon.
Sluttspillet om to år er flyttet til høsten på grunn av varmen.
(©NTB)

For høye forventninger: – Har ikke vist over tid at han har Eliteserie-nivå

Fotball
Flørtet med FFK om mulig retur - nå har klubbhelten bestemt seg
6 TIMER SIDEN
Fotball
Medier: Ronaldo klar for ny klubb - blir verdens best betalte idrettsutøver
7 TIMER SIDEN