Twente-spilleren har reagert på flere ting han har sett bli sagt i mediene de siste dagene, etter at han sammen med Dennis Tørseth Johnsen og Tobias Heintz valgte å ta et oppgjør med trener Leif Gunnar Smerud.
Alle tre nekter å spille for U21-landslaget så lenge han er trener. Kritikken gikk både på det fotballfaglige og på det de mener er urettferdig personlig behandling.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
5 TIMER SIDEN
I ettertid har det kommet flere uttalelser fra både navngitte og anonyme kilder. Zekhnini liker dårlig påstandene om at han skal ha sittet på benken og jublet for scoring til Hviterussland mot Norge.
– Det stemmer ikke i det hele tatt. Jeg synes det er direkte trist av den spilleren som har gått ut og sagt dette og beskyldt meg for det. Jeg vil gjerne at den spilleren tar det opp med meg, og i stedet snakker om det på den måten, og ikke være anonym og komme med kommentarer. Da kan du i hvert fall komme med navn.
Påstandene stammer fra en TV 2-artikkel, der det også hevdes at medspillere skal ha bedt trener Leif Gunnar Smerud ta affære.
– Saken handler ikke om at vi har trukket oss, og vi har ikke snakket noe om spillerne. Det eneste vi har sagt er at vi har et godt forhold alle sammen, og ikke beskyldt noen av dem for noe som helst. Men når andre spillere beskylder meg blir jeg trist, for det stemmer ikke. Jeg synes ikke det er greit å gjøre.
– Men var det noen som jublet da, eller hvor tror du dette stammer fra?
– Jeg satt på benken og hørte ikke noe jubel i det hele tatt. Men ja, vi hadde det gøy på benken og lo av ting vi snakket om. Om det ble oppfattet som jubel er det ganske spesielt. Jeg husker hvem jeg satt ved siden av også. Det var bare normal prat, jeg husker ikke nøyaktig hva vi snakket om, men sikkert noe om hverdagen. Vi lo i hvert fall ikke av noe om kampen.
Han sier at han har en mistanke om hvem den aktuelle spilleren er, men at han ikke er sikker.
– Jeg har en mistanke etter å ha snakket med andre, men vil ikke si noe navn, også fordi jeg ikke vet hundre prosent. Jeg har ikke tenkt å ta kontakt, jeg vil helst at den som har sagt det tar kontakt med meg og prater om det.
– Kan du tenke deg at det kan være noe du har gjort for at det skal være ondt blod eller dårlig stemning, da, eller kom det som lyn fra klar himmel på deg?
– Jeg kan ikke se hvorfor en spiller skal være irritert på oss. Vi har snakket om alt annet enn spillerne. Det vi har sagt om spillerne er at vi har et godt forhold, at alle er kompiser. Jeg vet ikke hvorfor den spilleren skulle gjøre det, så for meg kom det som lyn fra klar himmel.
– Du ber ham rett og slett ta kontakt?
– Ja, gjerne. Så kan vi diskutere og han kan forklare seg til meg. Det er latterlig å gjøre det på denne måten.

Jobbet med holdninger

Eurosport var i kontakt med Smerud onsdag, som da takket nei til å kommentere saken ytterligere. Han har imidlertid kommet med sin versjon av saken tidligere, blant annet overfor VG.
– Dette er spillere som over tid har hatt problemer med å etterleve de krav og forventninger som stilles til landslagsspillere, sa han til avisen.
– Ser du noe som helst grunn til at Smerud kan ha denne oppfatningen om dere og hvorfor han sier det han gjør?
– Det er blitt sagt de har prøvd å gjøre endringer og jobbet med oss og våre holdninger, og at vi ikke har møtt de kravene de har. Men vi har aldri sittet sammen vi tre og fått beskjed om å endre holdninger eller at vi ikke holder mål utenfor fotballen. Vi har aldri vært i møte og fått beskjed om det, så det stemmer ikke. Jeg har snakket med Dennis og Tobias og de hadde sagt det samme.
En av uttalelsene Zekhnini har kommet med i saken, er at han ikke varmet opp skikkelig fordi han visste at han ikke kom til å få spille. I den sammenhengen sa han også at det å varme opp godt nok er noe han alltid har vært svak på.
– Det er noe flere har reagert på, og mener det er et tegn på at du kanskje ikke er så profesjonell ...?
– Det er noe jeg har fått kjeft for i Odd, fått kjeft for i Fiorentina og også nå i Twente. Det er noe jeg personlig er dårlig på, rett og slett. Men om jeg er profesjonell eller ikke for det ... da er du ikke særlig oppegående hvis du mener at jeg ikke er det.

Venter på møtedato

Overfor TV 2 har Elitedirektør i NFF Lise Klaveness uttalt at de ønsker å møte trioen, at ingen er avskrevet og de vil snakke sammen ansikt til ansikt.
– Er dette noe du er villig til?
– Ja. Hele saken er trist. Jeg er født og oppvokst i Norge, familien trives i Norge og jeg har vært på landslag siden U15. Jeg har hatt det gøy med fotballen og vært stolt hver gang jeg har tatt på meg drakta. Jeg vil selvfølgelig spille for landslaget en gang i fremtiden. Så jeg er absolutt villig til å sette meg ned med Lise og ta en prat ansikt til ansikt, og ikke bare gjennom media. Det er de to andre også.
– Må det komme et initiativ fra dem, eller kommer dere til å ta det?
– Vi venter bare på en melding om tidspunkt og dato, og hvis det passer for alle, er vi klare.
– Dere sier at dette handler om Smerud. Tror du denne saken kan gjøre det vanskeligere for dere å bli tatt ut på et A-landslag senere eller av andre trenere?
– Nei, det vil jeg ikke si, fordi dette er ikke sportslig, dette er personlige ting. Jeg går ut fra at man vurderer sportslige prestasjoner, selvfølgelig. Selvfølgelig dette med holdninger også, men jeg har aldri hatt feil holdninger slik at det skal ødelegge for meg. Jeg har ingen holdninger som tilsier at jeg ikke holder mål eller ikke har respekt. Jeg vet at jeg har gode holdninger, og det har jeg fått beskjed om av samtlige trenere der jeg har vært. Jeg har kanskje hatt litt dårligere holdninger før, men det har jeg jobbet med.
– Hva mener du da, før Odd-tiden og du slo gjennom der?
– Ja, for mange år siden. Jeg kan ikke huske når, men det går på typiske reaksjoner når jeg gjør noe dårlig eller viser med kroppsspråk og slike små ting. Men det har jeg endret på og jobber med fortsatt, jeg vil alltid bli bedre på alt som det er mulig å bli bedre på. Men jeg har aldri fått noen klager, og det har aldri vært noe problem.

Reagerte på Brynhildsen-uttalelse

Onsdag snakket TV 2 med flere av Stabæk-spillerne som utgjør en del av stammen på U21-landslaget. En av dem som uttalte seg, var Ola Brynhildsen.
– Jeg synes de er fine karer og skulle gjerne hatt dem på landslaget, men da må de skjønne hva Norge står for og ha den stoltheten for å spille for landet sitt, sa Stabæk-angriperen til kanalen.
Også det forstår Zekhnini lite av når Eurosport tar det opp med ham:
– Jeg, Tobias og Dennis satt sammen på Facetime og så på nyhetene, og reagerte på det alle tre. Jeg har vært med siden U15, og hvis han mener jeg ikke er stolt av å være på landslaget og at jeg ikke vet hva det betyr, tar han fryktelig feil. Så lenge jeg har vært med, har jeg vært stolt av å spille for Norge. Så det er litt rart å si fra hans side, men det får være hans ord. Vi vet hva stolthet betyr og vi vet hva det betyr å spille for landslaget.
Samtidig gjentar han at det ikke er det denne saken handler om, men fotballfaglige ting der de blant annet har vært uenige i for defensive innganger og nivå på treninger, og i tillegg personlige kommentarer som den etter hvert velkjente Heintz i kjøleskapet-uttalelsen fra Smerud under spillermøtet før Nederland-kampen.
– Jeg skjønner ikke hvorfor det med stolthet blir sagt, dette handler om personlige ting. Ikke at vi ikke vil spille for Norge, for det vil vi. Men folk har følt seg urettferdig behandlet. Det har ikke noe med det fotballmessige eller stolthet og lyst å gjøre. Vi har lyst til å være på hver samling og lyst til å hjelpe laget og utvikle laget, sier Zekhnini og legger til:
– Vi vet hva det er å ta på seg drakta med det norske flagget.
Sett denne?
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
7 TIMER SIDEN