Det melder klubben selv på sine hjemmesider.
Foto: NYCFC.com
27-åringen er New York-lagets sjuende signering denne vinteren, og kommer vederlagsfritt fra Malmö.
Fotball
Brann møter KBKs overmenn – slik spilles 4. runde av Cupen
6 TIMER SIDEN
– Når New York kommer på banen, er det en big deal. Det er en nydelig by og en god klubb. For meg og familien var valget enkelt, sier Berget.
Laget trenes av Arsenal-legenden Patrick Vieira, som er svært fornøyd med sitt nyeste tilskudd.
– Jo Inge er en spiller med bred erfaring fra europeisk fotball. Han kan brukes flere plasser på banen – på vingen, som spiss eller bak spissen. Vi får inn en anvendelig spiller som jobber hardt, og det er veldig viktig for oss.
Og fortsetter:
– Det jeg liker med ham er hans konkurranseinstinkt. Han er en fighter, jobber hardt og er en leder i måten å spille på.
New York City FC ble siftet så sent som i 2015, men har allerede rukket å ha flere store internasjonale stjerner i stallen. David Villa, Andrea Pirlo og Frank Lampard har alle vært, eller er fortsatt en del av, storsatsingen.
Norsk-amerikanske Mikkel «Mix» Diskerud og Eirik Holmen Johansen har også spilt for de lyseblå, som har samme eiere som Manchester City. Sistnevnte returnerte nylig til Norge og Sandefjord etter opphold i både New York og Manchester.
– Klubben har kjempet i toppen, men aldri vunnet. Forhåpentligvis er det noe jeg kan bidra til at vi klarer. Jeg kjenner til Patrick og noen av spillerne, og de liker å spille offensiv fotball. Det er en stil som passer meg godt, sier Berget.
Dermed blir han den andre nordmannen som er klar for MLS denne vinteren. Tidligere Rosenborg-spiller Jørgen Skjelvik sluttet seg i desember til en av USAs andre storklubber, Los Angeles Galaxy.
Fotball
Cupfinalehelten sendte Viking ett skritt nærmere Ullevaal
7 TIMER SIDEN
Fotball
Senket klubben som ville ha ham i vinter: – Det vet jeg ikke noe om
8 TIMER SIDEN