Basel slår dermed følge med Manchester United til cupspillet fra gruppe A.
Den norske landslagsprofilen Elyounoussi scoret kampens første mål etter bare fem minutters spill i den portugisiske hovedstaden Lisboa.
Lagkamerat Michael Lang kom rundt på høyresiden og slo et strålende innlegg inn i feltet. Der kom Elyounoussi stormende og headet ballen utagbart i hjørnet bak hjemmelagets belgiske keeper Mile Svilar.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
10 TIMER SIDEN
Snaut midtveis i annen omgang doblet lagkamerat Dimitri Oberlin til 2-0.

Viktig mål

Scoringene var av det særdeles viktige slaget. Basel måtte vinne tirsdag for å være helt sikre på ta seg videre fra gruppespillet. Med uavgjort eller tap, ville CSKA Moskva knipe den andre plassen i åttedelsfinalene med seier over Manchester United på Old Trafford.
Benfica var på sin side tabelljumbo i gruppe A foran tirsdagens kamp og uten sjanse til avansement. Likevel var det ingen enkel oppgave gjestene fra Sveits kom til i den portugisiske hovedstaden.
Elyounoussi og lagkameratene løste i alle tilfeller oppgaven med bravur. Den norske landslagsprofilen spilte hele kampen på venstresiden i den sveitsiske toppklubbens angrepsrekke.

United med store endringer

På Old Trafford gjorde Manchester United-manager Jose Mourinho seks endringer på laget som slo Arsenal i Premier League lørdag. Om det var årsaken til at hjemmelaget lenge slet på eget gress skal være usagt.
CSKA Moskva tok ledelsen på overtid i første omgang. Brasilianske Vitinhos skudd gikk i ryggen på lagkamerat Alan Dzagojev og i mål. Scoringen var et av få høydepunkter i en tam omgang.
United skapte sjansene, men effektiviteten manglet fullstendig. Det kampbildet fortsatte utover i annen omgang, inntil Marcus Rashford og Romelu Lukaku snudde kampen med hvert sitt mål i løpet av tre minutter.
Scoringen var kun Lukakus andre på de 11 siste kampene, men bidro til en ny seier.
United var klare for utslagsrundene allerede i forkant av tirsdagens hjemmekamp. Mourinhos mannskap ble gruppevinnere.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
12 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
12 TIMER SIDEN