Danmark er ubeseiret i 17 kamper siden 2016, men Hareide og hans plan må tåle krass kritikk etter torsdagens 1-1-kamp mot Australia.
– Kanskje har Danmark bare ikke et bedre landslag, er overskriften i kommentaren til Jyllands-Postens sportsredaktør Troels Henriksen.
– Spesielt den danske venstresiden er taktisk og spillemessig et problem. Det kommer intet offensivt fra (venstreback) Jens Stryger Larsen fordi han i likhet med Pione Sisto foran seg er høyrebeint. Begge trekker inn i banen, og det vet motstanderne. Derfor kan de konsentrere mot midten fordi Danmarks venstrekant ikke har noe å komme med.
VM
Sammenlignes med alpinlegende: – I stand til å «kjøre» gjennom alle
NOEN SEKUNDER SIDEN
Han synes ikke om Sistos bidrag.
– Han var mye involvert, men han er dårlig defensivt og er ikke effektiv offensivt, mener han.

Spillemessig ørefik

Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen kaller kampen mot Australia «en ny spillemessig ørefik».
– Lasse Schöne og Thomas Delaney fikk ikke satt det nødvendige preg på midtbaneslaget. Backene bidro for lite framover, og det ble nok en gang tydelig at laget savner en venstrebeint sideback, skriver han.
– Pione Sisto? Det er sympatisk at Åge Hareide gir ham tillit tross klar formnedgang, men kampen mot Australia viste igjen at den lille dribleren ikke holder vanlig nivå.
I BT hevder fotballkommentator Søren Hanghøj at Christian Eriksen ikke har gjenskapt den formen som gjorde ham til lagets nøkkelmann i kvalifiseringen.

– Hvor er planen, Åge?

– Ingen av hans lagkamerater har maktet å gjøre opp for det. Hvor er konsekvensen og kreativiteten i det danske spillet? Og hvor er linjen og planen i lagets spill, Åge Hareide, spør han.
– Det er ikke nok å håpe at Christian Eriksen skal gjøre noe magisk, for det gjør han dessverre ikke alltid. Det er heller ikke nok å lene seg til Kasper Schmeichels storspill, iallfall ikke på sikt. Det sier alt om Danmarks spesielle situasjon at Schmeichel har vært lagets i særklasse beste spiller i de to første kampene.
Danmark møter Frankrike i siste gruppekamp tirsdag og trenger ett poeng for å være sikker på avansement. Til danskenes fordel taler det at Frankrike allerede har kvittert ut billett til åttedelsfinalen og trenger bare ett poeng for å bli gruppevinner.
(©NTB)
VM
Publikum med tydelig beskjed til FIFA-presidenten
9 TIMER SIDEN
VM
USA snøt Iran for historisk VM-avansement
10 TIMER SIDEN