GRAN CANARIA/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag ble det klart at Norge havner i Nations League-gruppe med Slovenia, Bulgaria og Kypros.
Fire av totalt 24 lag i 2020-EM kommer til å kvalifisere seg gjennom den nye nasjonsligaen. Resten vil komme inn gjennom den ordinære kvalifiseringen. Dermed får Norge to muligheter til å nå sitt første mesterskap siden 2000.
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
2 TIMER SIDEN
Men Norges gruppe kunne vært langt enklere og mer behagelig, hadde det ikke vært for en regel som tilsier at det ikke kan være mer enn to «vinternasjoner» i samme gruppe.
I utgangspunktet ble Norge trukket i gruppe med Estland, Finland og Ungarn, men ble flyttet vekk fra gruppen siden også Finland og Estland regnes som «vinternasjoner» av UEFA.
Det reagerer RBK- og Norge-spiller Pål André Helland kraftig på.
– Det er merkelig. Hva er det liksom? Jeg kan ikke forstå det konseptet. Det endrer da ikke på noe. Det er ikke mye sommer midt i Bulgaria på den tiden der heller, svarer Helland til Eurosport.no på Rosenborgs treningsleir på Gran Canaria.

Mener Norge er favoritter

Kampene i puljespillet i nasjonsligaen skal spilles høsten 2018. Helland mener puljen Norge opprinnelig ble trukket i var bedre på flere måter.
– Det hadde vært suverent. Korte reiser og noe av det mer overkommelige vi kunne få. Men vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier Helland.
Han mener Norge har store sjanser til å ta seg videre fra gruppa.
– Slovenia et hakk opp fra de andre lagene i pulja vil jeg påstå. Kypros og Bulgaria er vel litt det samme. Så det bør være mulig å vinne gruppa om vi er på maks.
Rosenborg-keeper André Hansen sa i fjor høst nei til videre landsalgsspill, en avgjørelse han fortsatt står ved når Eurosport prater med han på Rosenborgs treningsleir på Gran Canaria.
RBK-målvakten tror hans tidligere landslangskompiser på landslaget har gode sjanser til å ta seg videre i nasjonsligaen.
– Lagene er vel noe sånt som mer eller mindre på vårt nivå per dags dato. Så er det vel motstand som er overkommelig. Vårt landslag bør vel være med å kjempe i toppen av den pulja der, sier Hansen til Eurosport.no
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
8 TIMER SIDEN