Det melder Sky Sports mandag. Den britiske TV-giganten viser til ikke navngitte kilder i den skotske storklubben.
Sky Sports hevder å kjenne til at Celtic-ledelsen er trygge på at Ajer og Elyounoussi vil kunne returnere til trening allerede denne uken og få klarsignal til å spille lørdagens kamp av skotske fotballmyndigheter.
Kanalen skriver også at kilder i klubben opplyser at Ajer og Elyounoussi "ikke er identifisert som nære kontakter" av virussmittede Omar Eladellaoui.
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
11 MINUTTER SIDEN
De to Celtic-spillerne skal i tillegg ha avgitt tre negative virustester etter at Elabdellaoui testet positivt.
Ajer og Elyounoussi er i likhet med lagkameratene satt i smittevernkarantene i tråd med norske smittevernregler. Samtidig ga kommunelege i Oslo, Tore W. Steen, spillerne tillatelse til å reise hjem til Skottland.
Mandag signaliserte samtidig toppfotballsjef Lise Klaveness til NTB at spillerne neppe kan straffes dersom de spiller før karanteneperioden utløper.
– Spillerne har ingen grunn til og skal ikke bryte regler, men norske myndigheters kompetanse og norske regelverks virkeområde stopper i dét spillerne drar ut av landet, sa hun.
– Hvis reglene i de landene tillater spill, så kan ikke det få noen konsekvenser for disse spillerne. Det er ikke sikkert rent arbeidsrettslig heller, at de kan nekte å spille overfor sin egen arbeidsgiver fordi de ønsker å følge et annet regelverk enn det som gjelder i landet, tilføyde NFF-toppen.
(©NTB)
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Siste stikk til Gauseth før avskjeden: – Kommer ikke til å gråte meg i søvn
2 TIMER SIDEN