Skyndte seg med å score to mål – fullførte hat tricket på fødestuen

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 22/11/2017 klokken 10:28 GMT+1

Tirsdag 21. november kommer aldri til å bli glemt for Ryan Colclough.

Wigan

Den gamle Premier League-klubben Wigan, som vant FA-cupen så sent som i 2013, er nå i League One, der de kjemper i toppen.
Tirsdag møtte de Doncaster på hjemmebane. Men det er ikke for de tre poengene til Wigan at kampen vil bli husket.
22 år gamle Ryan Colclough valgte å spille kampen til tross for at han kone lå hjemme, høygravid.
Colclough doblet først Wigans ledelse til 2 - 0 like før førsteomgangen var slutt.
I pausen fikk han vite at vannet hadde gått hos konen, som nå var på sykehuset.
Colclough fortsatte litt til, og ti minutter ut i andre omgang la han på til 3 -0, og avgjorde kampen for Wigan.
Feiringen tok han med seg på vei inn i spillertunnelen, skyndet seg til sykehuset og rakkk akkurat å overvære siste del av fødselen til sin andre sønn – iført fullt kamputstyr.
Se styreformannen i Wigans gratulasjon til tomålsscoreren. Saken fortsetter under.

– Han gjorde det til et hat trick

Med to mål for Wigan i 3-0-seieren og en nyfødt på sykestuen, var det nok ingen tvil om at dette var karrierens beste hat trick.
– For et fantastisk resultat og hvilken laginnsats fra alle sammen. Jeg er så glad for å kunne ønske velkommen til min andre sønn med to mål. Han gjorde det til et hat trick for meg, skriver Colclough på Twitter.
Wigans assistenttrener, Leam Richardson, forklarer den spesielle situasjonen slik.
– I pausen fikk han beskjeden om at vannet var gått hos konen. Så fort han hadde scoret sitt andre mål, måtte vi ta han av banen, for hodet hans var på en helt annen plass, sier Richardson.