Det bekrefter Lyn på sine nettsider torsdag.
– Kompetanse er en avgjørende faktor i Lyn-modellen og i videre utvikling av alt det sportslige i Lyn. Vi har nå gleden av å kunne samarbeide med en av Norges beste på dette området. I dag har Tor Ole Skullerud og Lyn 1896 inngått en avtale hvor Tor Ole påtar seg sportslig lederrolle i et deltidsengasjement, i første omgang ut sesongen, skriver klubben.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
EN TIME SIDEN
PS: Skullerud jobber også som fotballekspert for Discovery. Han vil fortsette i den rollen.
Skullerud vil jobbe tett med trenerteamet og dalig leder i klubben, og vil gå i gang med sine oppgaver allerede førstkommende uke.

Dialog over lengre tid

Selv forteller at han har vært i dialog med Lyn over en lengre periode, og at han sakte, men sikkert har sett på det som en spennende mulighet.
– Dette er noe jeg ikke har gjort før. Jeg har vært med på å bygge opp klubber som trener, men aldri som leder sammen med et styre på denne måten, sier Skullerud.
Den tidligere Vålerenga- og Molde-treneren legger ikke skjul på at det har kommet jobbtilbud fra flere kanter de siste årene. Men dette prosjektet var såpass spennende at han ikke kunne si nei.
– Jeg har vurdert flere ting over lang tid. Men dette trigget meg ordentlig. Lyn er en flott og tradisjonell fotballklubb som vil opp og fram. Det er en av Norges største klubber når det kommer til antall fotballspillere. Det er et voldsomt potensial her, sier Skullerud.
Lyn har nylig fått mye oppmerksomhet etter et stunt der de samlet inn et tosifret antall millioner ved å invitere kjente og ukjente til å bli medeiere i klubben.
– Man skal ikke forvente noen kjøpefest i Lyn. Vi skal ikke kjøpe oss oppover i systemet. Lyn skal bygges på flere bein. Først og fremst må klubben bygges fra bunnen. Vi trenger et solid fundament.

Må beholde spillere lengre

Og en av oppgavene hans blir å få ut det potensialet som ligger i klubben.
– Vi må forme en modell som gjør at vi kan beholde spillere i Lyn. Det har naturlig blitt sånn at spillere forsvinner herfra, men vi må lage en vei opp og fram for de unge spillerne i egen klubb. Det er nok det viktigste vi gjør, sier Skullerud.
Foreløpig er det altså kun snakk om en stilling på 20 prosent.
– Jeg vil gjerne prøve denne rollen først og kjenne på denne siden av fotballen. Så kan det godt hende at kan være noe å se på videre også. Men jeg føler meg heller ikke ferdig som fotballtrener.
Skullerud har blant annet trent Molde, Vålerenga, Strømsgodset og det norske U21-landslaget. Nå vil han bidra med sin kompetanse inn mot trenerteamet i Lyn.
– Noe av jobben min blir å hjelpe til rundt Bent Inge Johnsen og det apparatet han har rundt A-laget, sier Skullerud.
Sett denne?

Inngikk hårete veddemål før kamp: Nå får VIF-fysioen svi

Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
12 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
14 TIMER SIDEN