• Se Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt på TVNorge, Eurosport Player og Dplay søndag fra klokken 18:00. Sikre deg tilgang her.
BODØ (eurosport.no):
– Det er utrolig gøy og veldig fortjent. Patrick har jobbet hardt over langt tid, og det utrolig gledelig at det nå betaler seg for ham.
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
3 MINUTTER SIDEN
Det sier Kjetil Knutsen til Eurosport like etter at det ble klart at Patrick Berg er en av 25 spillere som er tatt ut til den kommende a-landslagssamlingen.
Den 22 år gamle Glimt-spilleren er tredje generasjon Berg som spiller med flagget på brystet, og han følger dermed i fotsporene til pappa Ørjan Berg og bestefar Harald "Dutte" Berg.

Internasjonalt nivå

Årets trener i fjor, Kjetil Knutsen, roser den ferske landslagsspilleren, og er naturligvis glad for at landslagsledelsen har hentet Berg inn i varmen. Treneren er samtidig tydelig på at uttaket også er viktig for bodøværingens internasjonale utvikling.
– Det er artig at de som styrer landslaget ser det samme som vi har sett over tid. Vi er utrolig glade på Patrick sine vegne. Først og fremst er det viktig for våre spillere å få preferanser på et internasjonalt nivå , og det får Patrick mulighet til å opparbeide seg nå, forteller Knutsen til Eurosport.
– Samtidig synes jeg virkelig at Patrick begynner å få et internasjonalt snitt på spillet sitt, legger han til.
Torsdag får Patrick Berg og resten av Bodø/Glimt-laget faktisk bryne seg på internasjonal motstand, når litauske Kauno Zalgiris står på motsatt banehalvdel i Europa League-kvalifiseringskampen på Aspmyra.
Sist gang Glimt spilte en Europa-kvalik i Bodø var i 2004, da tyrkiske Besiktas var på besøk. Da scoret onkel til Patrick, Runar Berg, hjemmelagets eneste mål. Kampen endte 1-1 på Aspmyra, men tyrkerne vant til slutt 1-0 i Istanbul og tok seg videre til 2. runde.
Mandag holdt Bodø/Glimt pressekonferanse i anledning Patrick Bergs første landslagsuttak. Se den i opptak her - saken fortsetter under videoen.

Tredjegenerasjon Berg på landslaget – se pressekonferansen fra Aspmyra her

– Kjempe om en plass på laget

Patrick Berg er den eneste midtbanespilleren fra Eliteserien som er tatt ut til de kommende landskampene. Kjetil Knutsen er sikker på at Berg kommer til å sette sitt preg på landslagssamlingen, og håper at eleganten viser seg såpass mye frem på trening at han gjør det vanskelig for Lars Lagerbäck
– Målet til Patrick er nok først og fremst å vise seg fram på treningene og gi uttrykk for at han har lyst til å kjempe om en plass på laget, så får trenerne ta sine vurderinger, smiler Knutsen.
– Hva er det landslaget får i Patrick Berg?
– Patrick er en toveisspiller som dekker mye rom. Han er smart og er alltid søkende, og har en utrolig lav feilprosent i alt det han gjør, konkluderer treneren.

Støtter Hauge-avgjørelsen

Med Patrick Berg som den første Glimt-spilleren på Norges a-landslag siden Mounir Hamoud i 2009, var det liten tvil om at det var en stor dag på Aspmyra mandag.
Flere eksperter hadde derimot også trukket fram Glimt-angriper Jens Petter Hauge som et sterkt kort i a-landslagsdiskusjonen, men han kom "bare" med på U21-uttaket. Det gjorde han sammen med sin helgule kollega Fredrik Andre Bjørkan.
Det at Hauge kom med på U21 laget, og ikke a-landslaget, mener Glimt-sjefen var en riktig avgjørelse.
– Det er forsåvidt lite overraskende at både Bjørkan og Hauge er tatt ut der, og jeg synes det er riktig lag. Veldig fortjent for dem begge, fastslår Kjetil Knutsen.
Dette sa Patrick Berg til Eurosport like etter at det ble bekreftet at han er en av 25 spillere i troppen til landslagssjef Lars Lagerbäck.

Visste ingenting før uttaket: – Et stolt øyeblikk

Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Siste stikk til Gauseth før avskjeden: – Kommer ikke til å gråte meg i søvn
2 TIMER SIDEN