Norge skulle ut i play off, og Bernt Hulsker – da på jobb for VG – satt i studioet og fulgte spent med på trekningen.
VM
Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri
EN TIME SIDEN
Ungarn, sto det på lappen i 2015.
– «Drömlottning» og «den beste trekningen vi kunne få», utbrøt den tidligere Eliteserie-spissen på direkten.
Jubelen var der, Norge skulle nærmest bare ned og slå et lag med en keeper med grå joggebukse i buret, og endelig var vi i mesterskap igjen. Det siste lille hinderet var så lavt at det var så godt som umulig å rive.
Men Per-Mathias Høgmo og hans menn – i den ene kampen mest kjent for ikke å ha spiss fra start – feilet i oppgaven. Nok en gang måtte Norge følge et mesterskap fra sofaen, og Hulsker måtte senere spise sine ord. I et stunt på VGTV dro han til alt overmål også til den ungarske ambassaden og ba om unnskyldning.
Fredag tok mange i bruk ordet drømmetrekning igjen, etter at Norges motstandere i en eventuell omspillsfinale om EM-plass ble trukket. Lars Lagerbäck og hans spillere hadde nemlig hellet med seg og fikk hjemmekamp, mot enten Skottland eller Israel, 31. mars.
Det skjer dersom Norge først slår Serbia, også den hjemme, fem dager tidligere.
– Nok en drömlottning for Norge. Den største utfordringen blir semifinalen, fastslår Eurosport-ekspert Hulsker igjen i dag.
– Du er ikke redd for å fastslå det igjen?
– Neeeeeeida! Vi skal slå Skottland eller Israel hjemme. Sånn er det bare. Skuffelsen om vi eventuelt ryker der blir nesten verre enn fadesen mot Ungarn.
Men Hulsker mener altså at den tøffeste oppgaven blir Serbia.
– Jeg føler at dette ligger i hendene på de store stjernene til Serbia. Er spillere som Tadic, Ljajic, Milivojevic, Milinkovic-Savic, Mitovic og så videre i form og påskrudd, blir dette en lei nøtt. Vi har ikke tapt på Ullevaal under Lagerbäck og på veldig mange kamper. Det gir den nødvendige selvtilliten vi trenger inn mot en slik kamp. Slår vi serberne er vi i mesterskap for første gang på tyve år, tror jeg.
Også landslagssjef Lars Lagerbäck er positiv.
– Klart dette er positivt. Klarer vi den første kampen mot Serbia så er det alltid en viss fordel å spille på hjemmebane. Du kan si vi hadde tur i trekningen, sa Lars Lagerbäck i et intervju lagt ut på landslagets Twitter-konto etter at han overvar trekningen i Nyon.
– Om vi vinner semifinalen så trenger vi ikke å reise, men får bli i vårt hjemmemiljø der vi trives veldig bra og får spille på vår hjemmebane der vi hittil ikke har tapt en kamp. Det ville være «sjutton» om vi gjør det denne gangen, sa landslagssjefen.
Om Norge vinner de to kampene og kvalifiserer seg til sommerens EM-sluttspill, skal Lars Lagerbäcks mannskap spille i gruppe D med to kamper på Hampden Park i Glasgow og en (mot England) på Wembley i London. De to motstanderne i Glasgow blir klare når gruppespillet trekkes i Bucuresti 30. november.
Dette er semifinalene i nasjonsligaomspillet:
A-divisjonen: Island – Romania, Bulgaria – Ungarn (x).
B-divisjonen: Bosnia-Hercegovina – Nord-Irland (x), Slovakia – Irland.
C-divisjonen: Skottland – Israel, Norge – Serbia (x).
D-divisjonen: Georgia – Hviterussland (x), Nord-Makedonia – Kosovo.
Vinneren av semifinalen merket (x) får hjemmebane i omspillsfinalen 31. mars.
Fotball
RBK satser ungt – en ny spiller er sønn av klubblegende
3 TIMER SIDEN
VM
Tysk fotballdirektør sparket etter VM-fiaskoen
15 TIMER SIDEN