– Slik situasjonen er i verden nå, så var dette en ventet beslutning. Dette må vi selvfølgelig bare respektere. Det er ikke noen annen måte å ta dette på, sier Norges landslagssjef Lars Lagerbäck til NTB.
13.00 startet en ny konferanse med Uefas 55 medlemsland. Etter denne skulle Uefas styre fatte beslutninger omkring årets EM og Champions League og Europa League.
Det var ventet at EM ville bli flyttet til neste sommer.
Eliteserien
Bohinen: – Ikke i en posisjon hvor vi kan se oppover på tabellen
32 MINUTTER SIDEN
Like før klokken 13:30 ble avgjørelsen offentliggjort. NFF opplyste at turneringen er flyttet til neste sommer.
Det kan gjøre at nasjonale ligaer og Uefas klubbturneringer gjennomføres ved at kamper spilles til langt inn på sommeren i år.
Det kan også påvirke Eliteserien og OBOS-ligaen her hjemme. Mandag var Cato Haug, styreleder i Norsk Toppfotball, krystallklar på at de to hjemlige ligaene skal gjennomføres over 30 serierunder, om man så må spille lille julaften.
Med EM "borte", vil det frigjøre en rekke datoer til å gjennomføre serierunder.
Når det gjelder kamper og mulig oppstart av seriespill, er det for tidlig å spekulere, men det blir uansett ikke før i mai.
– Det står vi på. Samtidig er vi like tydelige på at Eliteserien skal spilles med 30 serierunder. Det er ikke snakk om noe annet, det er alle 100 prosent enige om. Om vi så skal spille lille julaften, gjør vi det. Og så håper jeg UEFA, jeg får bruke så sterke ord, tar til vett og ikke gjennomfører EM. Det åpner for at alle ligaene plutselig får frigitt datoer til å gjennomføre sine respektive ligaer, sa Haug til Eurosport.
– Du setter de nasjonale ligaene i Europa høyere enn EM?
– Ja, og jeg tror faktisk UEFA skjønner det. For det er så sterke ligaer, at da kan engelske og tyske ligaer si at da spiller vi, og så får EM gå uten våre spillere. Det er vel kalt inn til et møte i UEFA i morgen (tirsdag), der jeg håper den beslutningen tas. Men helt uavhengig av det, har vi tenkt å spille Eliteserien og OBOS-ligaen med 30 serierunder.
(Eurosport / ©NTB)
Eliteserien
Straffedrama i et fyrverkeri av en fotballkamp på Intility
EN TIME SIDEN
Eliteserien
«Littj Per» scoret sitt første da RBK tok oppskriftsmessig seier
EN TIME SIDEN