Før siste serierunde var kun to av fire mesterligaplasser delt ut i tysk fotball.
Dortmund, Hoffenheim, Leverkusen og RB Leipzig hadde alle muligheten til å sikre spill i den gjeveste europacupen neste sesong, men det var Dortmund og Hoffenheim som trakk det lengste strået etter å ha møtt hverandre i siste serierunde.
Hoffenheim, uten Håvard Nordtveit i troppen, vant kampen 3-1, men Dortmund hadde god nok målforskjell til å holde Leverkusen på avstand. Hoffenheim sikret medalje, mens Dortmund ble nummer fire på tabellen.
Fotball
Tidligere Viking-assistent blir hovedtrener på Island
21 MINUTTER SIDEN

Bayern München-smell

Leverkusen hadde ingen problemer med å slå Iver Fossums Hannover 3-2, men måtte ha vunnet mer for å sikre mesterligaplass. I stedet skal klubben spille europaliga.
RB Leipzig var avhengig av hjelp for å ta seg til mesterligaen. Leipzig gjorde jobben med 6-2-seier mot Rune Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin, men må ta til takke med europaliga.
Hertha Berlin avsluttet sesongen på 10.-plass.
Serievinner Bayern München hadde ingenting å spille for annet enn æren i siste serierunde, men klarte ikke å prestere mot Stuttgart. Bortelaget ga seg ikke før det sto 4-1 og påførte Bayern sitt første serietap på to måneder og kun det fjerde i løpet av sesongen.

Hamburg-fansen kastet bluss

Sølvmedaljør Schalke avsluttet sesongen med 1-0-seier mot Frankfurt.
Hamburg var det eneste laget i tysk Bundesliga som ikke hadde rykket ned fra øverste nivå i løpet av ligaens 55 år lange historie, men en æra var over lørdag.
Det ble en trist slutt på kampen da den måtte bli avbrutt på overtid da fansen startet å kaste bluss på banen.
Hamburg ledet 2-1 mot Borussia Mönchengladbach rett før sluttsignalet skulle lyde, men da Wolfsburg sikret 4-1-seier mot allerede fortapte Köln var tiden i 1. Bundesliga over.
Wolfsburg skal spille nedrykkskvalifisering mot Holstein Kiel. Kampene spilles 17.- og 21. mai.
Resterende kamper i siste serierunde lørdag: Freiburg–Augsburg 2-0, Mainz–Werder Bremen 1-2, Schalke–Eintracht Frankfurt 1-0.

hamburg 2

Foto: Scanpix

(©NTB/Eurosport.no)
VM
PSG-sjefen ut mot Qatar-kritikerne: – Blåst ut av proporsjoner
2 TIMER SIDEN
VM
Bild: Tyskland etterforskes av FIFA
3 TIMER SIDEN