Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen til NTB.
Fredag ble det avholdt et forbundsstyremøte der det ble besluttet at det ekstraordinære fotballtinget skal avholdes 20. juni.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
2 TIMER SIDEN
– Vi har pekt ut den datoen. Der skal vi drøfte spørsmålet om Qatar-boikott, sier Svendsen til NTB.
– Vi skal belyse alle sider av spørsmålet om en eventuell boikott og lage en god saksfremstilling. Det blir et bredt sammensatt utvalg som vi ikke har bestemt ennå, som skal jobbe med spørsmålet, sier fotballpresidenten.

Prosjektperiode

Han forteller at det nå blir en prosjektperiode på tre måneder før saken skal opp til behandling 20. juni.
En rekke Eliteserie-klubber har den siste tiden tatt til orde for at Norge bør boikotte neste års VM-sluttspill i Qatar.
Bakgrunnen er blant annet kritikken som er rettet mot migrantarbeidernes arbeidsforhold i landet.
– Engasjementet er bra. Noen mener boikott er riktig virkemiddel, andre mener ikke dette er riktig virkemiddel for å oppnå ønsket effekt. Forbundsstyret mener at denne saken ikke alene kan handle om boikott eller ikke boikott av VM i Qatar. Spørsmålet og arbeidet må settes i en større og viktigere sammenheng, har Svendsen tidligere uttalt.

Solbakken: – Må diskutere

En rekke eliteserieklubber har fattet vedtak om støtte til en VM-boikott. Også Norsk Supporterallianse er på samme linje.
Qatar har i mange år fått kritikk blant annet for arbeidsforholdene migrantarbeidere opplever, i tillegg til måten mesterskapet ble tildelt på tilbake i 2010.
Landslagstrener Ståle Solbakken sa følgende på en digital pressekonferanse fredag:
– Qatar må vi diskutere. Vi må adressere det. Spillerne er òg opptatte av det. Så går det en grense på hva spillerne kan bruke av tid og ressurser på det med tanke på at vi også skal gjøre noe annet. Men alle de jeg har snakket med nå, har vært opptatt av det, sa Solbakken.
(©NTB)
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
13 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
14 TIMER SIDEN