Sjokkerer Bundesliga: Innbytter Haaland debuterte med hat trick på 24 minutter

Oppdatert 18/01/2020 klokken 17:49 GMT+1

Erling Braut Haaland (19) fikk en debut de fleste med vettet i behold knapt hadde turt å drømme om.

Erling Braut Haaland

Augsburg - Borussia Dortmund 3-5
– For å være helt ærlig så er jeg ganske rolig, sa Haaland til Viasport etter kampen.
– Da jeg og pappa bestemte oss for denne klubben, så vi at den hadde spillere som kunne spille meg gjennom. Før kampen tenkte jeg at jeg skulle score et mål. Da Augsburg gikk opp til 3-1, tenkte jeg at jeg måtte score hat trick, sa han med et stort smil.
Den norske 19-åringen startet oppgjøret på benken. Derfra fikk han se hjemmelaget Augsburg ta ledelsen 3-1.
I det 57. minutt kom inn på banen da han erstattet Lukasz Piszczek.
Bare 183 sekunder senere satt hans første ball i nettet til 3-2 via lengste stolpe. To minutter senere utlignet Jadon Sancho for Borussia Dortmund, før alt skulle handle om nordmannen.
Thorgan Hazard rundt keeper og ga uselvisk Haaland ballen på målstreken, og han kunne trille inn sitt andre i det 71. minutt. Situasjonen ble sjekket for offside, men VAR viste at ingenting var feil med den.
19-åringen var likevel langt fra ferdig med å sjokkere Bundesliga, for i det 79. minutt, 24 minutter etter at han kom på banen, satt mål nummer tre for dagen. Marco Reus slapp ballen gjennom til Haaland, som skar inn fra høyre og trillet ballen i det lengste hjørnet.
Dette er hans første offisielle kamp etter overgangen fra østerrikske Red Bull Salzburg. Det var også hans tre første avslutninger på mål i ny klubb.
Ifølge statistikktjenesten Gracenote var den forrige som scoret hat trick i Bundesliga-debuten ingen ringere enn Pierre-Emerick Aubameyang tilbake i 2013.
Hjemmelaget tok ledelsen etter vel 33 minutters spill. Florian Niederlechner utnyttet at Borussia-forsvarerne ble for opptatt av ballen og ikke ham. Angriperen skled ballen inn.
Ledelsen kom mot spillets gang. Gjestenes Marco Reus misbrukte to storsjanser tidligere i omgangen.
Marco Richter trengte bare et halvt minutt av 2. omgang på å ordne 2-0. Det gjorde han med et hardt langskudd.
Julian Brandt reduserte etter en kvikk vending og en god avslutning inne i 16-meterfeltet.
Niederlechner økte så ledelsen for vertene til 3-1.
Haaland ble hentet til den tyske klubben i romjula. Han hadde tilbud fra en rekke storheter i Europa. En utkjøpsklausul på cirka 200 millioner kroner gjorde det til en gunstig handel for BVB.
Fredag kan Haaland få sin debut på hjemmebane foran vel 80.000 tilskuere. Da spiller Borussia Dortmund mot Köln.