Norges landslagssjef Martin Sjögren stemte ikke på Ada Hegerberg i FIFAs kåring av årets kvinnelige fotballspiller.
Sjögren ga sine stemmer til danske Pernille Harder (fem poeng), tyske Dzenifer Maroszan (tre poeng) og australske Sam Kerr (ett poeng), melder TV 2.
Hegerberg takket nei til videre landslagsspill etter EM i fjor.
Fotball
Tidligere Viking-assistent blir hovedtrener på Island
EN TIME SIDEN
Til kanalen forklarer landslagssjefen at han stemte på de han selv mener har vært best.
– Vi ble bedt om å stemme på de tre vi synes hadde vært de beste i verden. Jeg stemte på de jeg mente var best. Jeg synes de tre hadde vært bedre enn Ada. Og det er ganske stor enighet med de andre trenerne om man ser på de store nasjonene, sier Sjögren.
Landslagskaptein Maren Mjelde hadde også stemmerett og ga Hegerberg ett poeng i sin rangering. Også Mjelde hadde Harder på førsteplass og Maroszan som nummer to. Stemmetalene er presentert hos FIFA.com.
Det var brasilianke Marta som, noe overraskende, stakk av med prisen som årets beste kvinnelige fotballspiller. Det var 32-åringens sjette pris, men forrige kom i 2010.
– Skal man være tvilende til noe, så er det at Marta vinner prisen. Avstemmingen har en vei å gå når det gjelder interesse fra resten av verden. I fjor var det en kolombiansk collegespiller som var topp tre. Ingen av de store nasjonene visste noe om henne, sier Sjögren.
I kåringen av den beste mannlige fotballspilleren valgte Norges landslagskaptein Stefan Johansen Lionel Messi på topp. Han hadde Cristiano Ronaldo på annenplass og vinneren Luka Modric først på tredje.
Norges landslagssjef Lars Lagerbäcks overlot til assistenttrener Per Joar Hansen med å avgi stemmer. Hansen ga Modric fem poeng, Ronaldo tre og Raphaël Varane ett poeng.
Verken Messi eller Ronaldo var til stede i London under kåringen mandag kveld og har måttet tåle en del kritikk på grunn av det.
(©NTB)
VM
PSG-sjefen ut mot Qatar-kritikerne: – Blåst ut av proporsjoner
3 TIMER SIDEN
VM
Bild: Tyskland etterforskes av FIFA
3 TIMER SIDEN