Argentineren klarte ikke å holde igjen da et sent mål fra midtstopperen José Giménez tok Atlético i ledelsen i 2-0-seieren i den første av to kamper i Champions Leagues åttedelsfinale. I ren eufori vendte Simeone seg mot egne fans og tok et skikkelig grep rundt sine edlere deler.
Han forklarte etter kampen at han ville illustrere motet Madrid-laget utstrålte mot Juventus. To dager senere beklaget han oppførselen, men det var ikke nok til å stoppe Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra å opprette disiplinærsak.
Simeone er anklaget for å ha gjort en «uanstendig gest». Det er uklart når UEFA vil komme med en avgjørelse, men Atlético-treneren står i fare for å bli utestengt i én eller flere europacupkamper. Det vil i så fall ikke være første gang.
Eliteserien
Vil kjempe seg tilbake til sitt beste: – Føler ikke det er så lang vei
26 MINUTTER SIDEN
Forrige sesong ble Simeone utelukket i fire kamper da han ble bortvist fra sidelinjen under 1-1-møtet med Arsenal i det første semifinaleoppgjøret i Europa League. Han måtte noen uker senere se Atlético vinne finalen fra tribuneplass.
UEFA har for øvrig også åpnet sak mot Juventus-trener Massimiliano Allegri for å ha kommet for sent ut på banen før kampstart.
Returoppgjøret mellom Atlético Madrid og Juventus spilles i Torino 12. mars.
(©NTB)
Fotball
Solbakken invitert til Wenger-møte – skal diskutere omstridte VM-planer
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
3 TIMER SIDEN