Leeds United bekreftet selv nyheten på sin Twitter-konto:
VM
Publikum med tydelig beskjed til FIFA-presidenten
3 TIMER SIDEN
På hjemmesiden skriver klubben at avtalen strekker seg over de to neste sesongene, og at unggutten har fortsatt utviklingen gjennom gradene ved akademiet etter overgangen fra Sunderland i 2019.
Ifølge klubben mistet 17-åringen de første delene av sesongen på grunn av skade, men har siden rukket å spille ti kamper for U18-laget og scoret to mål.

– Opp til spilleren selv

Jan Peder Jalland er den i det norske landslagssystemet som kjenner til den ferske fotballproffen gjennom sin rolle som trener for Norges U17-landslag. Han beskriver Spencer som en fysisk midtbanespiller med bra teknikk, god romforståelse og en veldig bra pasningsfot.
Spencer er født og oppvokst i England, som gjør at han potensielt kan måtte velge mellom å representere enten det norske eller det engelske landslaget.
– Det er et godt stykke frem dit, han er fortsatt veldig ung. Vår policy er at vi gjør det vi kan for å bidra til å utvikle spilleren, så er det alltid opp til spilleren selv å velge hvilket land han ønsker å representere, forteller Jalland.
Høsten 2020 fikk Spencer muligheten til å spille med det norske flagget på brystet i en treningskamp mot nettopp England, der han kom fra benken og scoret.
– Han har en mor som er en positiv og blid dame og som er glad i Norge, og det er Morten og. Så får vi se hvordan ting utvikler seg videre.

En av mange spennende midtbanespillere

Discovery har tidligere omtalt en annen midtbanespiller med høyt potensial i Andreas Schjelderup. I likhet med Schjelderup er Spencer også født i 2004, og de er ikke alene.
– Han er i et kull med mange veldig bra midtbanespillere, det er sjeldent vi har så mange spennende midtbanespillere i et kull som det vi har i 04-kullet. Han ble ikke tatt ut til samlingen etter den forrige han var i, men vi kartlegger utviklingen til alle spillerne. Det blir spennende å se hvilke steg han tar i Leeds.
VM
USA snøt Iran for historisk VM-avansement
3 TIMER SIDEN
VM
Supporter bortvist etter regnbue-markering
6 TIMER SIDEN