Leeds United bekreftet selv nyheten på sin Twitter-konto:
Fotball
Sliter med lite spilletid: – Tungt og kjedelig
38 MINUTTER SIDEN
På hjemmesiden skriver klubben at avtalen strekker seg over de to neste sesongene, og at unggutten har fortsatt utviklingen gjennom gradene ved akademiet etter overgangen fra Sunderland i 2019.
Ifølge klubben mistet 17-åringen de første delene av sesongen på grunn av skade, men har siden rukket å spille ti kamper for U18-laget og scoret to mål.

– Opp til spilleren selv

Jan Peder Jalland er den i det norske landslagssystemet som kjenner til den ferske fotballproffen gjennom sin rolle som trener for Norges U17-landslag. Han beskriver Spencer som en fysisk midtbanespiller med bra teknikk, god romforståelse og en veldig bra pasningsfot.
Spencer er født og oppvokst i England, som gjør at han potensielt kan måtte velge mellom å representere enten det norske eller det engelske landslaget.
– Det er et godt stykke frem dit, han er fortsatt veldig ung. Vår policy er at vi gjør det vi kan for å bidra til å utvikle spilleren, så er det alltid opp til spilleren selv å velge hvilket land han ønsker å representere, forteller Jalland.
Høsten 2020 fikk Spencer muligheten til å spille med det norske flagget på brystet i en treningskamp mot nettopp England, der han kom fra benken og scoret.
– Han har en mor som er en positiv og blid dame og som er glad i Norge, og det er Morten og. Så får vi se hvordan ting utvikler seg videre.

En av mange spennende midtbanespillere

Discovery har tidligere omtalt en annen midtbanespiller med høyt potensial i Andreas Schjelderup. I likhet med Schjelderup er Spencer også født i 2004, og de er ikke alene.
– Han er i et kull med mange veldig bra midtbanespillere, det er sjeldent vi har så mange spennende midtbanespillere i et kull som det vi har i 04-kullet. Han ble ikke tatt ut til samlingen etter den forrige han var i, men vi kartlegger utviklingen til alle spillerne. Det blir spennende å se hvilke steg han tar i Leeds.
Eliteserien
Joacims analyse: Dette er blytunge nyheter for Godset
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Tabelltipset: Hvem skal score målene i Drammen?
EN TIME SIDEN