Rafik Zekhnini tok det modige valget om å forlate trygge omgivelser i Skien til fordel for italienske Firenze. Overgangen hadde blitt snakket om i lang tid da han forlot Odd den 17. juli, og derfor smakte det trolig ekstra deilig at han scoret mål allerede i debuten, til tross for at det kun var en treningskamp.
I ettertid har han fått debutere i Serie A mot selveste Inter. Riktignok slapp han først til etter 80 minutter da Fiorentina lå under 0-3, noe som også ble resultatet, men det ble naturligvis et høydepunkt for telemarkingen.
Den talentfulle unggutten varmet benken i de to neste kampene, og fredag skriver italienske aviser at det ikke gjøres noen endringer i lagoppstillingen fra forrige kamp når Bologna venter lørdag. Mye tyder dermed på at alt har gått som ventet med tanke på antall minutter med spilletid.
Serie A
Dette blir Ancelottis første signering
12/06/2018 PÅ 10:19
– Han er et stort talent som må utvikle seg. De har nok kjøpt ham som et utviklingsprosjekt. Han har ikke vist noe i år som tilsier at han skal skal gå rett inn på laget det fra første serierunde om en måned. Men han kan utvikle seg og være i et lærerikt miljø, har Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tidligere uttalt.

Slettet klubbrekorder

På trening har han naturligvis fått mulighet til å vise seg frem hakket mer enn når det virkelig gjelder, men det er uten ball i beina at 19-åringen har forbauset lagkameratene sine.
Varden skriver at Fiorentina onsdag hadde løpstester hvor spillerne ble testet på 10- og 20-meter. Der brukte den tidligere Odd-spilleren kun 1,48 på ti meter, mens han på 20-meteren endte på 2,65.
Resultatene er ikke bare svært raskt og bedre enn samtlige medspillere. Faktisk er det klubbrekord og slår klubbens 15 år gamle sprintrekorder, skriver avisen.
19-åringens resultater ble naturligvis lagt merke til.
– Det var noen reaksjoner, ja, innrømmer Zekhnini til Varden.
– Føler du at du kan bli enda raskere?
– Ja, det kan jeg. Og det skal jeg.
Les også: To gamle Eliteserie-kjenninger blant FIFA 18s raskeste

Smadrer Rosenborg-tall

Tidligere i sommer avslørte Nicklas Bendtner sprintresultatene til Rosenborg. Ifølge bildet som ble publisert, var Bendtner raskest på 10-meter, men dansken har fortsatt en lang vei å gå for å ta igjen Zekhnini.
Lorden beste resultat på tre forsøk ble 1,53, noe som er åtte hundredeler svakere enn den norske Serie A-proffen på den svært korte distansen.
Til sammenligning endte spisskollega Matthías Vilhjálmsson på 1,66.
Serie A
Buffon forlater Juventus: – Jeg har tilbud fra flere andre klubber
17/05/2018 PÅ 12:27
Serie A
VM-exiten knuste keeperlegenden - måtte stå over seriekamp
19/11/2017 PÅ 15:59