Vincenzo Spadafora sa tidligere onsdag i nasjonalforsamlingen at fotballen starter opp igjen bare når «alles sikkerhet er garantert». Han sa at han synes iveren etter å komme i gang er «overdreven» og insisterer på at hele laget må i to ukers isolasjon om en spiller tester positivt.
– Om serien gjenopptas, som vi alle håper, er det fordi vi har truffet de riktige tiltak og innført protokoller som gjør at det er trygt for alle å spille, sa idrettsministeren.
Lagene gjenopptok individuell trening 4. mai og skal starte med gruppetrening fra mandag 18. mai, med strenge smitteverntiltak og utstrakt testing.
Fotball
Brann møter KBKs overmenn – slik spilles 4. runde av Cupen
7 TIMER SIDEN
Spadafora står fast på at Italia i motsetning til de fleste andre land med planlagt oppstart av fotballen vil kreve to ukers isolasjon ikke bare for dem som eventuelt tester positivt, men for alle som har vært i kontakt med vedkommende.
– Noen spurte meg hvorfor et supermarked ikke stenger dersom den som sitter i kassa tester positivt, mens hele laget må i isolasjon om en spiller blir smittet. Det er fordi man ikke kan praktisere distanse på fotballbanen. Der markerer og takler man hverandre, noe som ikke skjer i butikken, sa han.
Serie A-klubbene gir ikke opp, og de håper å fullføre sesongen med start 13. juni. Innen 2. august skal man spille de 12 siste serierundene, pluss noen hengekamper, og i tillegg semifinaler og finale i cupen.
For at planen skal gjennomføres må myndighetene gi klarsignal, og en avgjørelse ventes i neste uke.
(©NTB)
Fotball
Cupfinalehelten sendte Viking ett skritt nærmere Ullevaal
7 TIMER SIDEN
Fotball
Senket klubben som ville ha ham i vinter: – Det vet jeg ikke noe om
8 TIMER SIDEN