– Man må tåle at det stilles krav til meg som toppfotballsjef. Og jeg må ansvarliggjøres for min jobb, men da skal man heller ikke bli ansvarliggjort for de områdene man ikke har ansvar for. Man lever lagt med det, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Eurosport.
Toppfotballsjefen har stått i stormen den siste tiden etter noen skuffende resultater fra Norges fotballandslag. Kommentatorer fra flere av landets største aviser har bedt 58-åringen trekke seg etter at herrelandslaget tidlig mistet muligheten for avansement i VM-kvaliken og at kvinnene gikk ut av sommerens EM uten en eneste seier.

Feilplassert kritikk

Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
Med slike resultater er Semb enig i at det skal komme kritikk, men han sier også at noe av kritikken som har kommet mot han har vært feilplassert.
– Vi har slitt i Norsk fotball, det er ingen tvil om det. Vi har hatt et kvinnelandslag som underpressterte i EM og et herrelandslag som gikk tidlig ut av denne kvaliken her, da må man tåle at det blir litt kritikk. Det er også viktig at kritikken rammer på de områdene man faktisk har ansvar for.
– Hvor har kritikken bommet?
– Jeg har ansvar for landslagene ved rekrutering av landslagstrener og legge rammene til rette, tiltaksplaner og så videre. Men en hver landslagstrener er ansvarlig for sine lag og er ansvarlig for strategi og den biten der.

Mener ansvaret ligger på toppnivå

Herrelandslaget spiller i disse dager en VM-kvalik der resultatene som sagt er ubetydelige for om de tar seg til et mesterskap eller ikke. I tilllegg er plasseringen på Fifa-rankingen historisk dårlig for Norge.
Landslaget fikk likevel en opptur borte mot San Marino tidliere i uken da de vant overbevisende 8-0. I forkant av kampen skrev Dagbladet en egen sak om at toppfotballsjefen ikke ønsket å stille til intervju for å snakke om sin egen stilling og resultatene i norsk toppfotball.
På spørsmål om ansvaret for landslagets resultater ligger på toppnivå svarer Semb følgende til Eurosport:
– Ja, det gjør det. I en hel organisasjon gjør det jo det, så vi skal ta ansvar for det ansvaret vi har.
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN