Det ble klart da gruppene til både eliterundene neste vår og kvalifiseringsgruppene til EM-sluttspillene i 2019 ble trukket i Det europeiske fotballforbundets hovedkvarter i sveitsiske Nyon onsdag.
Eliterundene er siste kvalifiseringssteg foran neste sommers G17-EM i England og G19-EM i Finland. For G19-landslaget (99-årgangen) blir Tyskland, Nederland og Skottland motstandere i mars. Kampene spilles i Tyskland, og kun gruppevinneren går videre til sluttspillet.
– Her er det absolutt muligheter. Jeg har sett alle tre lagene mye allerede. Det er tre lag som er ambisiøse i stilen, men er sårbare, og som passer oss godt. En god trekning, sa G19-landslagstrener Pål Arne Johansen til fotball.no etter trekningen.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
9 TIMER SIDEN
Etter at eliterunden og et eventuelt sluttspill i Finland er unnagjort i juli, retter landslagstreneren blikket mot kvalifiseringen til EM-sluttspillet i Armenia i 2019. Den spilles neste høst. Der er det 2000-årgangen som skal i aksjon. Motstandere blir Albania, Ukraina og Slovakia.
Molde-juvel Erling Braut Håland har blant annet vist seg frem for G18-landslaget i høst, og mye tyder på at unggutten, født i 2000, vi være en viktig brikke fremover på aldersbestemte landslag.
Håland og HamKams Simen Bolkan Nordli scoret de to målene mot Polen 11. november. Da kom Alf-Inge Håland, Erlings far, med en gratulasjon på Twitter.
For G17-landslaget endte onsdagens trekning med at Tyskland, Skottland og Hellas blir motstandere i eliterunden til våren. Gruppevinneren, samt de sju beste toerne, er klare for EM i England i mai.
– Tyskland er seedet som nummer én, så det ble verst tenkelige utfall der. Hellas møtte vi i forrige kvalik og tapte ufortjent 0-1. Skottland har jeg ikke sett, men det er et fysisk lag som vil kjempe hardt. Det er en tøff og vanskelig pulje, men jeg er sikker på at vi skal klare å hevde oss, sier landslagstrener Gunnar Halle.
Eliterunden spilles i Hellas i slutten av mars.
I den påfølgende EM-kvalifiseringen skal Norge ut mot Tsjekkia, Aserbajdsjan og Albania. Sluttspillet i 2019 spilles i Irland.
(©NTB/Eurosport.no)
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
13 TIMER SIDEN