Det skapte furore da Saudi-Arabias landslag i fotball nektet å holde ett minutts stillhet for å hedre ofrene fra London-terroren. Nå ber de om unnskyldning.
Først ble den manglende stillheten fra de saudiarabiske spillerne forklart at det ikke er en del av kulturen i Saudi-Arabia å gi ære på de døde.
Den forklaringen gir derimot ingen mening ettersom saudiaraberne ved tidligere anledninger har holdt ett minutts stillhet.
Eliteserien
Reagerer på det røde kortet: – Feil avgjørelse
26 MINUTTER SIDEN
Fredag gikk presidenten i Det saudiarabiske fotballforbundet, Adil Ezzat, ut og unnskyldte den kontroversielle episoden foran VM-kvalifiseringskampen mot Australia i Adelaide.
– Det saudiarabiske fotballforbundet angrer dypt og unnskylder uforbeholdent en hver provokasjon som oppsto ved å ikke delta under stillheten, sier Ezzat.
Det ble kalt manglende respekt for ofrene at de saudiarabiske spillere gikk rundt om banen, mens de australske spillere sto stille med armene om hverandres skuldre i ett minutt.
– Spillerne ønsket ikke å vise manglende respekt for ofrene eller deres familier, forklarer presidenten.
To australiere var blant de åtte som omkom i lørdagens angrep i London. Tre islamistiske ekstremister gikk amok og kjørte ned mennesker på London Bridge, og fulgte opp med å stikke ned tilfeldige med kniv.
Australia vant for øvrig kampen 3–2 og har meldt seg på i kampen om en plass i VM-sluttspillet i Russland neste år.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
EN TIME SIDEN
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
13 TIMER SIDEN