Nest-Sotra er tilbake på nest øverste nivå i Norge. Det ble klart etter en thriller-avslutning i 2. divisjon avdeling 2.
Før siste serierunde skilte det kun målforskjell mellom Nest-Sotra og Notodden. Sotra-laget hadde mange mål å gå på, men måtte vinne borte mot Hønefoss. Der ble det 3-0-seier til bergenserne. Selv om Notodden også vant 1-0 borte mot Byåsen, kunne Nest-Sotra feire opprykk til OBOS-ligaen.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN
– At vi har greit å rykke opp er helt sinnsykt, sier Nest-Sotra-spiller Johnny Furdal til Eurosport.no.
For laget som rykket ned fra 1. divisjon i 2015, har for alvor fått føle på hvor tungt det kan være å prøve å ta seg kjapt opp igjen.
– Sesongen begynte helt ellevilt. Vi hadde fem stykker på trening. I den siste generalprøven før seriestart hadde vi ikke en gang spillere på benken, forteller Furdal.

Betaler bortekamper av egen lomme

For det er lite som minner om toppfotball-kultur i Nest-Sotra. I alle fall det som skjer utenfor banen. Til opprykksfinalen i Hønefoss måtte laget ta tog - som de selv måtte betale for.
– Til denne bortekampen her var det en egenandel på et par hundre kroner. Vi tar tog eller kjører privatbiler til bortekampene. Vi har ikke økonomi som Bryne og Notodden, men det er ikke alltid det som spiller inn. Du blir ikke rik av å spille i Sotra, men du får jævlig mange gode oplevelser, sier Furdal.
Furdal var også med sist laget spilte på nest øverste nivå. Nå mener han det er helt riktig at det er de som rykker opp fra avdelingen.
– Jeg synest det er fullt fortent. Folk har flyttet til Ågotnes og bruker sparepengene sine for å være fulltidsproffe. Vi har stått sammen, spilt den beste fotballen, scoret masse mål og sluppet inn lite. En fantastisk gjeng, skryter Furdal.

Håper på egen vogn hjem

Fra før var det klart at Ham-Kam tar opprykksplassen til OBOS-ligaen fra den andre avdelingen. Raufoss og Notodden må ut i kvalifisering om den siste opprykksplassen.
Nå blir det en heidundrenes togtur tilbake til Bergen for å feire.
– Nå håper jeg vi får vår egen vogn. Visst ikke, synes jeg synd på de som skal sitte ved siden av oss. For det kommer til å bli fyr og flamme, avslutter Furdal.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN